Szekeres Viktor

Az első kép a 2024-es Gyűrűk ura-filmből

Megjött az első koncepciós kép az új LOTR-filmhez.

A Warner Bros. Pictures első hivatalos koncepciós rajzát a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrimhez a Variety jelentette meg exkluzívan tegnap - ez nem azt jelenti, hogy így fog kinézni a film, mindössze a stílust mutatja be. A New Line és a Warner Animation mozifilmes animéje természetesen a Gyűrűk ura világában játszódik. A filmet Kenji Kamiyama rendezi és a Sola Entertainment gyártja.

Klikkide!

A történet főhőse Rohan királya, Pörölykezű Helm lesz, akiről Tolkien könyvének függelékében van szó, és a körítést többek között egy legendás csata fogja adni, amely nagyban határozta meg Középfölde erőviszonyait. Mindez azt jelenti, hogy úgy 250 évvel a filmek előtti, azaz Harmadkori történéseket láthatunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Venator #12
    Igazad van, más. De én akkor is úgy gondolom, hogy az élőszereplős filmek - ceteris paribus - sokkal magasabb színvonalat képviselnek.

    Az már tök más kérdés, hogy egy élőszereplős filmnek is lehet rossz a története, és egy animáció is lehet értékes. Persze. De ebben az esetben úgy gondolom, nem szabadna egy ilyen látványvilágot - akkor is ez a véleményem - úgy ábrázolni, mintha vízfestékkel csinálták volna technika órán.
  • wraithLord #11
    Lehet, majd kiderül. :D Én nem tudok róla semmit, mert annyira nem érdekelt eddig.
  • Ender Wiggin #10
    "Akkor lenne igaza, ha szimpla profitszerzés végett a népszerűséget meglovagolva lélektelen, értelmetlen szemetet csinálnak belőle. "

    Ezt lefedi az amazon-féle sorozat... :-)
  • wraithLord #9
    Itt van a gond, hogy szerinted az animációs film "lealacsonyodás" meg Spongya Bob. Szerintem meg csak egy másik műfaj, ami semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint az élőszereplős film, csak más.

    Nem mindenkinek jön be, oké. Viszont az csak egy más eszköz elmondani valamit. Az animációs film nem egyenlő a "mesével". Élőszereplős filmben is van mese, és animében is van nem mese, és valószínűleg hasonló arányban. Csak az egyik rajzolt és CGI, a másikban pedig élő szereplők, valódi helyszínek vannak és CGI. A mese és a komoly téma nem ugyanolyan korrelációban vannak, mint az anime és az élőszereplős film, hanem két totál különböző osztályozási szempont.

    A Gyűrűk Ura vagy akármi más nem akkor lesz "elrontva", ha animét csinálnak belőle, hanem akkor ha szar filmeket (vagy pl. szar játékokat) csinálnak belőle, legyen az anime vagy akármi más. Mondjuk lehet, hogy Tolkien ezzel nem értene egyet, de pl. Sapkowskinak sem volt igaza, amikor a Witcher játékokat fikázta, mert igenis értékesek, és sokat adnak hozzá a világához. Akkor lenne igaza, ha szimpla profitszerzés végett a népszerűséget meglovagolva lélektelen, értelmetlen szemetet csinálnak belőle. Nem akkor, ha régivágású emberek által meg nem értett/lenézett/leszart műfajba helyezik a világát, és próbálnak valamit bemutatni, elmondani vele.

    Ha valami "elrontotta" A Gyűrűk Urát, az pl. A Hobbit című filmtrilógia, pedig az nem "szar animációs film" (vagyis hát félig de, mert a fele CGI).
  • Venator #8
    "A manga/anime jó dolog". Ok, akkor csináljanak pokémont meg a gyerekeknek a rajzfilmeket, esetleg találjanak ki megint valami újat. Rengeteg ilyen sorozat van, nem baj, nem nézem és kész.
    De egy Gyűrűk Urát ne rontsunk már el. Az nem rajzfilm. Annak a története érdekelne, de a megvalósítás ily módon nem. Star Trek, Star Wars szintén. Mindent megnéztem ami ezekből kijött, filmet, filmsorozatot, mindent. De az animációsat nem. Ne alacsonyodjunk már le odáig, hogy Spongyabobot csinálunk ezekből.
  • wraithLord #7
    "Mindez azt jelenti, hogy úgy 250 évvel a filmek előtti, azaz Harmadkori történéseket láthatunk majd."

    Egyébként a Harmadkor kicsit több, mint 3000 évet foglal magába, és a Negyedkor akkor kezdődik, amikor Gandalf, Elrond, Galadriel stb. elhajóznak Középföldéről Valinorba. Tehát egyrészt maga A Gyűrűk Ura is a Harmadkorban játszódik, leszámítva a legvégét/az epilógust/vagy nem tudom mit, másrészt 3000-250 még mindig a Harmadkor. Szóval nem lepődtünk meg, hogy a Harmadkor történései lesznek ebben is. :D
  • wraithLord #6
    Szerintem már ezerszer megmutatták, hogy az anime + akármilyen franchise működik (vagy legalábbis működhet). A manga/anime jó dolog, és egy csomó franchise-nak adott már alapot, ami nem csak Japánban hanem a világon mindenhol ismertté vált. Szar pedig minden műfajban van.

    A ha LotR-höz valaki olyan nyúl hozzá, aki nem csak fejni szándékozik, hanem valami értelmeset is ki akar belőle hozni, akkor jöhet.
  • Zsoltee_a_bator #5
    En ugy vagyok vele, hogy vannak jo animek meg gagyi eloszereplos filmek is, nem ezen mulik. De ha valaki allergias X stilusra, tok konnyu elkerulni, van eleg valasztek.
  • zetortraktor #4
    Nyugi. Nem érdekel. Lépj túl rajta. Azoknak készült, akiket érdekel. Tudom, hogy manapság elég nagy divat, de emiatt nem kell érzékenykedni.
  • quatlander #3
    Csatlakozom az előttem szólókhoz: MINEK