Szekeres Viktor

Továbbra is alulteljesít a Mátrix 4

Azok voltak az okosak, akik nem nézték meg az új Mátrixot?

A jelek szerint 2 féle Mátrix-rajongó van: az, akik nem bírt magával és felfokozott izgalmában (vagy a reklámok hatására) azonnal látni akarta az új epizódot, és az, aki óvatos duhajként kivárt, hogy tudja, érdemes lesz-e megnézni a filmet. Mert minden bizonnyal a jelenleg mozis bevételek nem a valós érdeklődési szintet mutatják a franchise esetében, a Resurrections is sokkal több embert érdekelt, csak éppen nem mindenki érezte, hogy érdemes megnézni. (Itt természetesen meg kell jegyezni azt, hogy a Mátrix 4 sikerét vagy annak hiányát nem csak a mozis bevételeken kell lemérni, hiszen az HBO Maxes nézettsége, illetve még inkább az új előfizetők száma is nagyon fontos tényező, és ez utóbbi mutatókat sosem fogjuk megismerni, így fogalmunk sem lehet arról, hogyan teljesít a film, maximum az derülhet ki, hogy a többi idei Warner-premierhez miképp viszonyul.)

Remekül látszik a bevételeken, valamint a nézői visszajelzéseken, hogy a Feltámadások nem egyszerű film, nem olyan, mint egy tipikus folytatás, és míg sokan nem szerették a végeredmény áthallásait, másoknak nagyon bejött az irány. Amerikában összességében csalódottság vette körül a filmet. Természetesen a kritikák inkább pozitívak, mint negatívak, a nézői vélemények is inkább pozitívak, mint negatívak, de ez manapság nem sok mindenre elég. A 'B-'-os CinemaScore nem sok jóval kecsegtet a film időtállósága kapcsán, és az sem, hogy a 6,5 milliós szerdát egy 4 milliós csütörtök, valamint még 3 millió dollárt sem elérő pénteki bevétel követett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #23
    Már leírtad egyszer, hogy balek voltál, megnézted, szoptál - mondom, engedd el. A kínos az, hogy reklámozod mindezt, és nem fogadod el a veszteséget.

    Ahogy írod, én nem voltam balek, mert nem néztem meg, ugyanis tájékozódtam, mert vagyok annyira értelmes, hogy ne nézzek meg minden szart. Ennek következménye, hogy nem is szánok hosszú perceket, hogy olyasmiről írjak, ami felhúzott.

    Remélem, legközelebb nem ész nélkül nézel filmet, hanem okosan döntesz, mint én. Szívesen,
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2022.03.13. 10:49:28
  • LamborghiniSG #22
    :D
    Hát veled ellentétben balek az nem vagyok édes kisfiam (lányom?), ugyanis mivel a HBO Max-ra is felkerült már a premier napján, így kint volt már azonnal minden harmadik fél streaming oldalán is, szóval csak az nem streamelte Karácsonykor a mindenhova feltöltött oldalakról retail minőségben, aki nem akarta, vagy akinek annyi esze van, mint neked…

    Inkább te ne reklámozd, hogy mennyire barom vagy az imdb értékelésekhez meg a matematikához. Az, ha valaminek 5 az átlaga nem azt jelenti, hogy az emberek 25%-ának 8,9,10 értékkel bejön te nagyon hülye. Hanem azt, hogy az adatok 5-ös átlag körül szórnak valamilyen eloszlásfüggvénnyel. Értsd: lehet olyan konstelláció is, hogy van egy halom 5-ös, a többi 6-os és 4-es azonos arányban, annak is 5 lesz az átlaga, mégsem tartja jónak senki sem. Egyetlen adatból (átlag) az eloszlásfüggvényt nem tudod megállapítani te barom. Te valahol nagyon el lehetsz tévedve az általános iskolai matematikában. Persze itt is lehetnek outlier adatok, pl valaki sértődöttségből bevágott egy 1-est, vagy valaki fel akarja tornázni egy 10-essel, de hogy a Mátrix Feltámadásokra ezen kívül az outliereken kívül nagyon senki sem tol jó értékelést, abban azért elég biztos lehetsz. Szóval megkérdezem te barom: milyen 25% mértékű 8,9,10 értékelésről hadoválsz? Te inkább itt épp a szembeszélbe pisálod arcon magad nagy bőszen hangoztatva, hogy még az elemi matematikát sem ismered. Másrészt a mozifilmes minőségérzet sem igazán lineáris skála, főleg a mai filmes ingerküszöbnél nagyon-nagyon megváltozott az ipar az elmúlt évtizedekben, az átlagfilmek ma már érdektelenné váltak.
    Leszólhatod az imdb-t is, de a tény mégis az, hogy 30 éve is a világ legnagyobb filmes adatbázisa volt, és tudtommal ma is az, így a legismertebb ilyen platform, és a legtöbb összesített publikus adat emiatt itt gyűjtik a felhasználóktól. Mutass jobbat. Köszi, viszlát! Ha valamit több százezer, vagy több millió ember értékel a világ minden feléről szignifikáns kiválasztási effektus nélkül, az azért elég reprezentatív minta egy-egy filmnél, de akármi másnál is. Ez a nagy általánosság értékelése, ettől különítsük el a rajongók véleményét.

    Viszont ha nem a nagy általánosság oldaláról, hanem a kemény rajongói oldalról nézzük, akkor rajongóként is az az általános vélemény (és az én véleményem is egybecseng vele), hogy ez a film nem méltó a Mátrix univerzumához sem (már a film készítésének a körülményeiből is sejteni lehetett, hogy erőltetett, kényszerűségből elkészített darab lesz, ezt a kétségbeesést a rendező frappánsan beledolgozta a forgatókönyvbe/filmbe is, aki látta, az tudja miről van szó). Viszont hiába kapálózol, a rajongók mindenképp megnézik, ha mást nem, a virágboltban, basszalak meg, pont ezért rajongók. A rajongók megnézték az Animátrixot is, meg a The Matrix Online videójeleneteit is, már csak azért is, mert a Feltámadásokba is beledolgozták az ott történteket, a világ azért koherens összefüggő egészet próbál alkotni, minden a kánon része. Pont emiatt egy rajongó meg fogja nézni ezt is. De kimondottan jó véleménnyel nem lesz róla, kimondottan pozitív rajongói véleményre nem is emlékszem az elmúlt több, mint 2 hónap távlatából.

    De az előző érveimből sem cáfoltál az ég világon semmit, de megerősíteni sem erősítettél meg közülük semmit (szóval szerintem csak egy troll vagy), ide jöttél befingani valamit, de az is inkább barnára sikerült a saját gatyádba. A véleménynyilvánításaidból is csak azt tűnik ki, hogy gőgösen vered a nyálad, pedig csak az látszik, hogy mennyire inkompetens valaki vagy. Azóta amúgy kiderült, hogy csúnya-csúnya bukás volt a film szinte minden eltervezett várakozáshoz képest, ami szintén nem igazán téged igazol, lehet ezt sok mindenre fogni, meg vannak okok is mögötte, de ez a tény akkor is tény marad.

    Azt javaslom legközelebb nem próbálj meg hülyén okoskodni ekkora gőggel, nem áll jól.
  • kalapos01 #21
    Okos? Aki elpocsékolt 2 órát olyasmire, ami nem tetszett neki csak azért, mert nem fizetett? És nem az, az, aki megnézte moziban és imádta VAGY aki letöltötte és nagyon szerette. VAGY meg sem nézte?

    Érdekes logika, de jár a respekt.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.12.28. 17:04:09
  • bunny #20
    Az volt az okos, aki letöltötte, megnézte majd elégedetten konstatálta ,hogy megspórolt egy szép összeget azon, hogy nem fizetett érte a moziban.
  • kalapos01 #19
    "Megsugom, a szam loszart sem jelent, barki aki az alapjan itel meg 1 filmet naivitasba oltott idiota..."

    Véletlenül nekem címezted, de igen, igen, igen, köszönöm, én is ezt próbáltam mondani neki. Nem értem, minek felhozni az IMDb-t, elég vicces.

    "..Amikor ranezel a kommentekre"

    Mondjuk csak a hülyék foglalkoznak netes kommentekkel, azok pedig, akik azokból ítélnek..., pff, bocs...:) Mert ez... :))) bocsánat, csak túlságosan röhögök. :)))) Eskü, nem bírok gépelni, várj, mindjárt összeszedem magam..... Oké..... Szóval igazából el nem tudom képzelni azt a szcenáriót, hogy egy ember elkezdi olvasni az IMDb-s kommenteket, és még ki is írja magának random emberek véleményeinek osztályzatát.

    (A másik két érthetetlen dolog egyébként: 1.) az IMDb-re való véleményírás (elég naivnak kell lenni ahhoz, hogy az ember azt higgye, hogy van olyan "nincs életem" ember, akit érdekelni fog a véleménye annyira, hogy elolvassa), 2. az IMDb-n leadott vélemények helpfulness szempontból való megklikkelése - mert ugye aki ezt teszi, az nem csak annyira "nincs életem" ember, hogy elolvasta a véleményt, hanem még azt is gondolja magáról, hogy számít egy klikkje bárkinek is. Oké, nyilván jó érzés valakinek egy, a sajátjával való kritikát látni, de létezik olyan, aki képes kritikákat helpfulness szerint sorba állítani? WTF.)
  • wraithLord #18
    Két ünnep között meg akartuk nézni. Akkor lehet, hogy kihagyom. Ismerősök, akik látták, nem azt mondták, hogy szar, hanem hosszú, és dögunalom, nem éri meg a rászánt időt.
  • cateran #17
    Megsugom, a szam loszart sem jelent, barki aki az alapjan itel meg 1 filmet naivitasba oltott idiota....A kommenteket es azokbol is a leginkabb hasznosnak itelteket kell megnezni...Amikor ranezel a kommentekre es az 1. 5 oldal 90%-ban lehuzo, negativ...na ott jon elo, hogy a vakon kiosztott 9-10 csillagok vittek fel az ertekelest (jelen esetben helpfulness list: 5,3,3,3,2,1,4,1,1,1,3,1,3,1,2,3,2,4,4 csillag az user reviewsoknal)
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2021.12.27. 04:37:20
  • _svd_ #16
    Izé. Már ebben a jelentben is szuperhőssé vált Neo. Az első filmben még Smith ügynök ellen sem volt elég az ereje az elején. A harmadik részben már egy hadosztály ügynököt győzött le a kisujja mozgatásával.
    Az első film megjelenésekor olyan kérdéseket feszegetett a film, amire még nem volt értékelhető válaszunk. A robotok és általában a mesterséges intelligencia hogyan viszonyulnak hozzánk. A jövőben csak egyszerű energiacellák leszünk vagy még erre a feladatra sem lesz ránk szükség. Győzhetünk vagy sem egy konfliktusban a MI ellen? Asimovig nyúlik vissza a gondolat fonala. A Battlestar Galactica és a Terminator univerzumai is ezen gondolatmeneten mutatnak lehetséges történéseket. Ma már tudjuk, hogy ettől még nagyon messze állunk. A mesterséges intelligencia a szakértői rendszereknél fejlettebb még hosszú ideig nem lesz. Hamarabb fogjuk tönkre tenni a az élőhelyünket, minthogy létre jöhessen a konfliktus az öntudatra ébredő gépekkel. Eltűnt az érdeklődés. A tavalyról megmaradt töltött káposzta felmelegítése sem hoz már lázba, így karácsony után.
  • Ender Wiggin #15
    A Metacriticen 64 a fizetett kritikusok értékelése, és 39% a nézőké. Mert kurvajó film :-) És a rendező sem tudott arra válaszolni, hogy miért volt rá szükség...
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2021.12.26. 16:02:17
  • kalapos01 #14
    ne erolkodj. fogadd el, hogy sokan szerettek, masok meg nem. ez minden filmre igaz. engedd el, balek voltal, megnezted, szoptal, de nem kell reklamozni. el kell fogadni a veszteseget.

    (megsugom, az 5.9 szo szerint azt jelenti, hogy “nem volt olyan rossz”. azt jelenti, hogy kozepesnel jobb. a nezok negyede szerint 8-9-10/10. ez azt jelenti, hogy 25%, hogy bejon az embernek. de ha nem jonne be, akkor nem hiszem, hogy erdemes kapalozni azert, mert utaltad.)