Szekeres Viktor

Előzetest kapott a magyar taxiblokádos film

Közeleg a Blokád premierje.

Az elmúlt évek MTVA-s magyar tévéfilmjeinek zömét jegyző Lajos Tamás a producere a Blokád című magyar filmnek, amit Tősér Ádám rendezett Köbli Norbert forgatókönyve alapján, és a történelminek, valamint életrajzi drámának felcímkézett alkotás valós történet alapján készült és a 90-es évekbeli taxis blokád történetét dolgozza fel. Íme az első előzetese.


A film hivatalos szinopszisa a következő: "Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát.
Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. Az ellenzék melléjük áll és forradalomra buzdít. A köztársasági elnök, a sajtó, a közhangulat velük szimpatizál, a karhatalom pedig magára hagyja a népszerűtlen intézkedések miatt népszerűtlen kormányt. Antall József, az egykori 56-os forradalmár hirtelen a barikád másik oldalán találja magát. Magára maradtan, frissen műtve, egy kórteremben. Mit tegyen, hogyan, milyen eszközökkel lesz képest ezt a helyzetet megoldani?
A Blokád nemcsak a taxisblokád négy napjának krónikája: a kulisszák mögötti küzdelmekbe, alkukba, és a válságot kezelő, a demokráciáért küzdő miniszterelnök magánéletébe enged bepillantást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!