Szekeres Viktor

Ilyen lesz az idei magyar karácsonyi film

Új előzetest kapott a Nagykarácsony.

November 25-én kerül mozikba a Nagykarácsony című magyar film, melynek kiemelt szereplői Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté lesznek. A hivatalos leírás szerint a film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete, de "az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet." Íme a film teljes előzetese.


A Nagykarácsonyt a #Sohavégetnemérős rendezője, Tiszeker Dánielnek rendezte, ez lesz a második mozifilmje. A film, mint látszik a fenti képsorokból is, egy romantikus komédia, aminek megvan az esélye arra is, hogy idén harmadik magyar filmként átlépje a 100 ezer nézőt.

A film hivatalos szinopszisa: "Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel.
Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen. Az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet: a tűzoltó legyűri félelmeit és a körülötte felbukkanó többi furcsa, látszólag össze nem illő pár is egymásra talál. Hol történjen mindez, ha nem egy karácsonyi vásárban?
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #1
    Az előzetes zárásánál, a hollywoodi filmek trailerében szokásosan alkalmazott "legérdekesebb/izgalmasabb jelenetekből részletek katarzisszerűen ható zene ütemére összevágva" résznek nem nagyon sikerült arra utalnia, hogy a film bármilyen mértékben is érdekfeszítő lenne. :D