Szekeres Viktor

A Démonok között 3 odacsapott a Hang nélkül 2-nek

Volt idő, amikor még mindkét éllovas horror eredeti filmnek számított.

Amerikában a hétvége legnézettebb film a harmadik Conjuring-epizód volt, a The Devil Made Me Do It, mely a második A Quiet Place-epizódot tolta le a hétvégi bevételi toplista éléről. Azaz folytatás harcol folytatással, ami sokakat elkeseríthet, de nem szabad elfeledni, hogy nem is olyan régen még ezek a filmek számítottak eredetinek, amikor minden előzmény nélkül kerültek bemutatásra és arattak hatalmas sikert. A sikernek pedig ez az ára, a néző kívánsága nagy úr.

Mindez számokban annyit jelent, hogy a természetfölötti horror (amely az HBO Maxra is felkerült Amerikában) 3012 moziban 33,1 millió dolláros bevételt ért el, amit nemzetközileg további 24 millió dollárral egészített ki. A start alulmarad az előző két epizód 40 millió fölötti nyitányától, illetve a Hang nélkül 2 múlt heti debütálásától, azonban így is nagyon erősnek mondható, az elmúlt egy évben nem sok film nyitott ilyen jól. (A Conjuring által képviselt mozis univerzum már 1,9 milliárd dolláros bevételnél jár, minden idők legsikeresebbjeként.)

A harmadik Démonok között a nézőktől viszonylag jónak számító B+ értékelést kapott a CinemaScore felmérése alapján, és a kritikái is inkább pozitívak voltak, bár közel sem túlnyomó többségben, mindössze 60%-ban. A hétvégén Amerikában a második helyre természetesen a Hang nélkül 2 futott be, mely 59%-os eséssel 19,5 millió dollár bevételt termelt péntek és vasárnap között a becslések szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!