Ötvös Tibor

Boss Level - Játszd újra

Az Idétlen időkig alapfelállása ezúttal egy látványos akciófilmben tér vissza, melyben egy nyugalmazott katona éli át halála napját újra meg újra.

Hogy tetszett a Boss level - Játszd újra?
  • Tetszett jó film volt
  • Tetszett, megnézem újra és újra és újr...
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
Nagyon élvezem, hogy újra mozis filmbemutatókról lehet írni és nem a streaming szolgáltatók néha nagyon kétes minőségű filmjeiről vagy sorozatairól kell kritikát megfogalmazni. Persze ott is akadnak olyan alkotások, melyek a szélesvásznon is megállnák a helyüket (Pieces of a Woman, A chicagói 7-ek tárgyalása, Tyler Rake: A kimenekítés), de többnyire azért a Project Power - A por ereje, A lecsap csapat, a 365 nap vagy a Hubie, a Halloween hőse kapcsán kellett valamilyen értelmes gondolatot összekaparni. Az utóbbi napokban azonban olyan filmekkel lehetett foglalkozni, melyekről valóban van mit írni. És szerencsére a mostani bemutató, a Boss Level - Játszd újra is ilyen.

Roy elmondhatja magáról, hogy minden napja ugyanolyan. Ugyanis valóban ugyanazt a napot éli át újra és újra, mely mindig a halálával végződik. Ehhez valami köze lehet a ex-barátnőjének, aki éppen egy időgépszerű eszközön dolgozott (meglepetés!) és hősünkben szép lassan összeáll az, hogy mit is kell tegyen. Szóval igen, a Boss Level - Játszd újra nem indulhatott az Oscar-díjon a Legjobb forgatókönyv kategóriában (bár látván az idei gála színvonalát...), de szerencsére ez a műfaj nem is igényli ezt.

A sztori van annyira jó és mindig pont akkor lép előre, amikor már elkezdene sablonossá válni. Van itt poénos akcióorgia, családi dráma, óvatos szerelmi szál, szóval mindenki megtalálja a saját ízlésének való részt a nagy egészben. Számomra a kedvenc rész mégis az volt, amikor a készítők elengedték a gyeplőt és hagyták, hogy a legvadabb ötleteik felkerüljenek a vászonra. Ekkor Roy már rutinból cselekszik és hal meg, néha kimondottan poénos formában.

Erre a szerepre telitalálat volt Frank Grillo, akit leginkább az Amerika kapitány - A tél katonája filmből ismerhetünk. A színész láthatóan lubickolt a szerepben. Pont annyira élvezi azt, amikor akcióznia kell, mint amikor épp egy érzelmes pillanatot kell eltöltsön egy családtagjával. Mellé nagyon szépen asszisztál Naomi Watts, aki ugyan viszonylag keveset szerepel a filmben, de ott tisztességgel megteszi amit megkövetel tőle a film.

A plakáton és a reklámkampányban is kiemelt helyet kapott Mel Gibson, aki ezúttal a gonosz szerepét kapja. Sajnos nincs elmagyarázva, mi is pontosan a motivációja, de nem is kell. Tipikus egydimenziós karakter, aki alig van benne a filmben. Gibson az ilyet kisujjból kirázza, ugyanakkor kár, hogy csupán ennyi jutott neki. Amit még ki kell emelni, azok a számítógépes effektek. Sajnos itt látszik igazán, hogy mennyire alacsony büdzséből dolgozott a Hulu részére Joe Carnahan rendező és csapata - ugyanakkor a lehetőségeikhez képest jól megoldották a feladatot. Vér szerencsére van bőven, a lövések és kardpárbajok során bizony fröccsen aminek kell.

A Boss Level - Játszd újra egy igen bátor/idegesítő lezárást kapott, ami biztosan megosztja a közönségét. Ennek ellenére ez a film is azon időhurkos alkotások közé tartozik, melyeket a téma kedvelőinek nem érdemes kihagyni,.mert képesek újat belevinni a már ismert formulába. Szóval ha már ezerszer láttad a klasszikus Idétlen időkiget, a romantikus Időről időrét, a vicces Palm Springset és a fantasztikus A holnap határát, akkor a Boss Level - Játszd újra a te filmed. 7/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Boss Level - Játszd újra (Boss Level)
szinkronizált, amerikai akcióthriller, sci-fi, 92 perc, 2021
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Joe Carnahan
Forgatókönyvíró: Joe Carnahan, Chris Borey, Eddie Borey
Producer: Joe Carnahan, Randall Emmett, George Furla, Frank Grillo, Scott Putman
Operatőr: Juan Miguel Azpiroz

Frank Grillo (Roy Pulver)
Mathilde Ollivier (Gabrielle)
Annabelle Wallis (Alice)
Mel Gibson (Clive Ventor)
Naomi Watts (Jemma Wells)
Michelle Yeoh (Dai Feng)
Ken Jeong (Jake)
Meadow Williams (Pam)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!