Szekeres Viktor

Most már biztos, hogy lesz élőszereplős Gundam-mozifilm

Hollywood újabb anime élőszereplős adaptációját készíti el.

Aki követi a filmes híreket, és valamennyire vonzódik az anime műfajához, az jól emlékezhet arra, amikor 2019. tavaszán kiderült, hogy élőszereplős hollywoodi mozifilm készülhet a Gundam című anime alapján. Akkor Brian K. Vaughan, népszerű képregény-szerzőt szerződtették, hogy megírja a szkriptet. A Y: The Last Man, az Ex Machina, a Saga, valamint a Runaways atyja természetesen Sunrise népszerű Mecha anime sci-fi mediás franchise-ára vette rá magát a Legendary Entertainment megbízásából.

Nos, a fejlesztés minden bizonnyal sikerrel zárult, ugyanis tegnap kiderült, hogy elkészülhet a film, aminek a jogait a Netflix szerezte meg, sőt, már a Kong: Skull Island rendezőjét, Jordan Vogt-Robertset is szerződtették a projekt mellé. A Mobile Suit Gundam franchise nemrég ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. A sorozat története a Universal Centuryben játszódik, egy olyan korszakban, melyben az emberiség a növekvő létszáma miatt űrgyarmatokra volt kénytelen emigrálni, majd pedig az ezeken a kolóniákon élők autonómiát akartak kiharcolni maguknak, ami függetlenségi háborúhoz vezetett a Föld ellen. És ezekben a harcokban vállalnak komoly szerepet a karakterek által irányított hatalmas robotok, azaz mobile suitok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Mert jó befektetésnek tűnik a gyártónak, mert a készítők úgy gondolják, hogy remek filmet tudnak belőle készíteni, és természetesen azoknak a nézőknek, akiket érdekelni fog.

    Azon nem érdemes fennakadni, hogy készül egy olyan film, ami nem érdekel, van több száz vagy ezer ilyen egy évben, gondolom. Engem például az anime nem érdekelt, bár nem tettem fel a kérdést fórumokban, hogy miért van. Mondjuk nem is tudtam a létezéséről, de érdekesen hangzik ez az egész, élőszereplősben lehet, hogy megnézném, ha jókat hallok róla.
  • Angel5 #1
    miért?