Szekeres Viktor

A lehet legjobb rendezőt kapta a Halálos fegyver 5?

Miközben sokan rókabőrt kiáltva utálkoznak, el fog készül a HF5 is.

A 90 éves Richard Donner azt nyilatkozta a The Telegraph-nak, hogy valóban ő fogja rendezni a Halálos fegyver (Lethal Weapon) sorozat ötödik filmjét, melyre természetesen vissza fog térni főszereplőként Mel Gibson és Danny Glover Riggs és Murtaugh szerepében. A nagy kérdés csak az, hogy mikor készülhet el a folytatás, ami Donner szerint tényleg az utolsó rész lesz. (Érdekesség, hogy a filmes a 2006-os 16 utca óta nem rendezett semmit.)

Már jó ideje van tervbe véve Hollywoodban egy ötödik Halálos fegyver-film, de csak nem akarózik az illetékeseknek megadni a zöld lámpát a projektre. Ennek kapcsán Donner már 2018-ban is elmondta, hogy a szkript a kezében van, a főszereplők is benne lennének, a film címe pedig Lethal Finale lenne, és nagyon sötét tónusúra sikeredett a sztori. A forgatókönyvet a negyedik epizódot is jegyző Channing Gibson írta. Egyébként először 2007-ben hallhattunk a projektről, amikor a Warner stúdió teljes kontrollt szerzett a franchise fölött, akkor Joel Silver, a producer kezdett diktálni, és ő Shane Black-et hozta forgatókönyvírónak, aki rendezte is volna a filmet, de Gibson csak Donner részvétele mellett írt volna alá. Volt időszak, amikor a Warner rebootban is gondolkozott Chris Hemsworth főszereplésével, de Justin Lin végül nem rendezhette meg vele Will Beall szkriptjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AnuluWork #6
  90 évesen? És mit fog csinálni Riggs és Murtaugh? Már a 3. részben nyugdíjas szinten voltak, azóta pedig volt egy 4. rész is valamikor időszámításunk után 2000 előtt pár évvel. :D
 • wraithLord #5
  Láttunk már nyugdíjas akciófilmeket, hogy el tudjuk képzelni, ebben mi lesz. (pl. The Expendables, Stallone, Schwarzenegger, a többi 80-90-es évek akcióhőseinek "mostani" filmjei). Autós üldözésre, lövöldözésre, kocsmabunyó szintű verekedésre még képesek, a futkosást pedig majd bevállalják fiatalabbak.
  Mind a ketten bőven benne vannak a nyugdíjas korban, Murtaugh már 35 éve nyugdíjba akart menni. :D A 4. részben már Riggs vette át Murtaugh szerepét, ami a panaszkodást illeti, hogy öreg ő már ehhez. Az egész sorozat tudatosan végigkísérte az idő múlását, és nem csinált úgy, mintha semmi nem változott volna. Sőt, gyak az öregedésből egyfajta gag-et csinált, amit most (is) ki lehet használni. Az előző részből exprapolálni lehet rá, hogy ebben mi lesz. Szóval valószínűleg ez most is őszintébb film lesz, és nem csinál úgy, mintha még mindig 30-40-50 évesek lennének a főhősök.

  Nem olyan lesz, mint pl. a felhozott Indiana Jones, ami nem vette figyelembe, hogy Ford felett közben enyhén szólva eljárt az idő. Mármint szerintem már a 4. rész is jócskán túlzás volt, nem csak az 5 lesz az.

  Megcsúszott, de csak akkor késő, ha valaki már nem tud forgatáson részt venni. Amíg igen, addig nincs gond. Azzal mindenki tisztában van, hogy már nem a 80-as éveket írjuk (amellett, hogy már nem annyi idősek a színészek sem), tehát szükségszerűen a film is max. nyomokban fog vissza-visszahozni egy kis nosztalgiát a régi részekből, és persze egyszer utoljára láthatjuk őket megint együtt. Ennyi az értelme. (Meg persze a bevétel :D)
 • Zombee #4
  Nem Richard Donner lóg itt már ki nagyon, hanem a két főszereplő. Mel Gibson-on is látszik, hogy megöregedett, nem olyan szép sima botoxos az arca, mint Stallone-nak. Rendőrnek már nem túl hiteles. Danny Glover meg eleve idősebb 10 évvel. Azért egy Halálos fegyver tempójú akciófilmet velük elkészíteni merész. Az már csak hab a tortán, hogy Kránitz Lajos sajnos már nincs velünk jó ideje. Ez a film csúnyán megcsúszott legalább 10 évvel.
  Mint az Indiana Jones 5. része az idén 79 éves Forddal.
 • wraithLord #2
  Azért durva, hogy Donner 90 évesen még vállalja. Bár Clint Eastwood se fiatalabb, aztán még mindig rendez is és színész is.
  A hír amúgy nem arról szól inkább, hogy Donner bejelentette, hogy lesz 5. rész, már hivatalosan dolgoznak rajta, és hogy az lesz az utolsó? Nem arról, hogy Donner kapta meg a rendezés lehetőségét. Persze, hogy ő a lehető legjobb, ha az számít, hogy a többi 4-et is ő rendezte... :D

  Esetleg rendezhetné Mel Gibson is, ha más nem, az Apocalypto óta bebizonyította, hogy tud jó filmet rendezni.
 • YaniMan #1
  Gratulálok a címhez.