Szekeres Viktor

Lehet, hogy mégis lesz Alita: Battle Angel 2?

Talán visszatérhet Alita: A harc angyala.

Robert Rodriguez, az Alita: A harc angyala rendezője a Forbes-nak adott interjújában elmondta, hogy miután a Disney megvette a Foxot, és elindította a Disney+ streaming szolgáltatást, megnőtt annak az esélye, hogy a film folytatódjon - természetesen nem a mozikban, hanem az előfizetők otthonaiban. A lehetőség legalábbis megvan rá, és érzése szerint mindenképp megérné a stúdiónak, hiszen az IP beépített közönséggel rendelkezik, ami az eredeti filmekkel kapcsolatban nem mondható el.

Az Alita folytatásának a film mozis szereplése tett keresztbe, főleg a belföldi, ugyanis Amerikában csak 86, viszont a világ többi részén pedig 319 millió dollár bevételt hozott. Mindez természetesen nem sokat ért a 170 (más források szerint 220) milliós költségvetés fényében. Elég csak arra gondolni, hogy például a 160 milliós Warcraft 47+386 millió dollárra nem kapott második részt (főleg azért, mert a nemzetközi bevétel nagyja a sokkal nagyobb sajátrészt kapó Kínában landolt), 9 éve a Perzsia hercege 90+245 millió dollárra nem kapott (200 milliós költségvetés). Más kérdés, hogy például a Tűzgyűrűnek 101+309 millió dollárra, majdnem 200 milliós költségvetésre összejött a folytatás, igaz utóbbi eset tanulságos is lehet, hiszen a gyártó azóta megbánhatta a döntését, hiszen mindössze 50 millió dollárral sikerült csökkenteni a költségvetés, a film bevételei viszont 60, illetve 231 millió dollárra estek vissza Amerikában, illetve Amerikán kívül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    hasonló vagy rosszabb mutatókkal egyes trendi filmeket meg felszopnak, hogy mekkora siker... mindig mindenhol a kettős mérce.