Szekeres Viktor

Előzetest kapott a Netflix várt fantasy sorozata

Ilyen lesz a Shadow and Bone.

Megkapta első, beharangozó előzetesét a Shadow and Bone – Árnyék és csont (Shadow and Bone) című Netflix-sorozat, melyből az is kiderül, hogy áprilisban lesz a premierje. A Leigh Bardugo Grishaverse-könyvei alapján készített szériát Eric Heisserer jegyzi, és különlegessége, hogy Magyarországon forgatták.


Az első könyv, az Árnyék és csont fülszövege a következő: "Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából... Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg hogy Alina megmenthesse a jövőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #1
    Egy újabb sablonos szutyok... nem tudom ki várta.. esetleg e könyvek rajongói biztos, amúgy senkit nem érdekel, senki sem ismeri, és semmi szükség rá, csak a Netflix bukás felé menetelő izzadtságszagú erőlködése, a szép remények után, sajnos ide vezet, hogy a mennyiség messze elszaladt a minőség rovására...