Szekeres Viktor

George Clooney itthon is jól ismert könyv adaptációját rendezheti meg

A Calico Joe lesz az új George Clooney-film.

George Clooney következő rendezése egy John Grisham-adaptáció, a Calico Joe lesz, amit 2012-ban adtak ki. Az egyelőre még csak fejlesztés alatt lévő projekten a színész-rendező állandó alkotótársával, Grant Heslovval dolgozik. Grisham egykor az egyik legkeresettebb író volt, ami a hollywoodi mozis könyvadaptációkat illette, olyan műveit vitték vászonra, mint a Cég (270 milliós világbevétel), a Pelikán ügyirat (195 milliós világbevétel), a Ha ölni kell (151 milliós világbevétel), Az ügyfél (117 milliós világbevétel), Az esőcsináló (45 milliós világbevétel), a Siralomház (22 milliós világbevétel) és Az ítélet eladó (80 milliós világbevétel)

Az itthon is megjelent könyv fülszövege a következő: 1973 nyarán Joe Castle számított a profi baseball csodagyerekének. Ő volt minden idők legtehetségesebb újonca, aki teljességgel elkápráztatta a chicagói Cubs csapatának szurkolóit. Az arkansas-i Calico Rockból származó fiú már az első mérkőzésén is egyik hazafutást ütötte a másik után, minden egyes alkalommal udvariasan megbillentve sapkáját a tomboló közönség felé, miközben sorra döntötte meg a legnagyobb rekordokat. Az arkansas-i Calico Rockból származó fiú már az első mérkőzésén is egyik hazafutást ütötte a másik után, minden egyes alkalommal udvariasan megbillentve sapkáját a tomboló közönség felé, miközben sorra döntötte meg a legnagyobb rekordokat. Calico Joe-t hamarosan baseballrajongók milliói bálványozták szerte az Egyesült Államokban – így volt ezzel Paul Tracey, a Mets egyik dobójátékosának fia is. Amikor Paul apja, a kegyetlen játékstílusáról és kicsapongó életmódjáról ismert Warren Tracey először került szembe a pályán Calico Joe-val, Paul is ott izgult a lelátón, egyszerre szurkolva példaképének és az apjának. Ám Warren egyik dobása mindnyájuk életét örökre megváltoztatta.
Bár John Grisham legújabb regényében a baseballmeccsek is mindvégig izgalomban tartják az olvasót, a Calico Joe mégis a pályán kívül történő események elbeszélése által lesz valódi klasszikussá.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!