Szekeres Viktor

Megvan az új Tűzgyújtó főszereplője

Zac Efron lesz benne a Firestarterben.

Zac Efron lesz a új Tűzgyújtó egyik főszereplője, minden bizonnyal, mint a címszereplő édesapja tűnik majd fel a filmben. Mint ismert, Keith Thomas rendezheti meg a Blumhouse Productions és a Universal Pictures által istápolt új Stephen King-adaptációt, ami azt jelenti, hogy a jó pár éve fejlesztés alatt lévő projekt jövőre akár bemutatásra is kerülhet.

A rendező Scott Teems forgatókönyve alapján dolgozhat. Thomas első filmjét, a The Vigilt pont idén mutatták be a mozik, és kifejezetten jó kritikákat kapott. A Tűzgyújtó első adaptációját Drew Barrymore főszereplésével 1984-ben mutatták be a mozik Mark L. Lester rendezésében. Az a film nem lett nagy siker sem a kritikusok, sem a nézők körében, mindössze 17 milliós bevételt hozott.

Az itthon is megjelent regény fülszövege a következő, ha valaki nem ismerné a sztorit: "Andy McGee és Vicky Tomlison átlagos amerikai egyetemisták az 1960-as, ’70-es évek fordulóján. Nincsenek jól eleresztve, ezért, kétszáz dollár fejében, részt vesznek egy veszélytelennek ígérkező kísérletben. Később furcsa dolgokat tapasztalnak magukon – különleges képességek jelentkeznek náluk: Andy például gondolati úton képes befolyásolni másokat, Vicky meg akár tíz méterről becsapja a frizsider ajtaját. A fiatalok összeházasodnak, s megszületik kislányuk, Charlie.
Charlie azonban már kisbabaként egészen rendkívüli dolgokat művel: ha dühös, mert késik a cumisüveg, nemcsak bömböl, hanem hőt fejleszt maga körül, ami bizony még a plüssmackót is lángra lobbantja.
A család egy kellemes kisvárosban éli mindennapjait. Andy angol irodalmat tanít az egyetemen, Vicky háztartásbeli, Charlie már kisiskolás. Ám békés életüket furcsa dolgok zavarják meg: mintha figyelnék őket, sőt talán a telefonjukat is lehallgatják. Aztán egy napon Charlie-t megpróbálják elrabolni.
Andy tudja, hogy mindenért a szupertitkos tudományos kutatóintézet, a Műhely felelős, amely annak idején kísérleti nyulaknak használta őket, s most a kislányukat akarja megkaparintani, további kísérletek céljából. E szervezet hidegfejű főnöke és beosztottai semmitől sem riadnak vissza – meggyilkolják Vickyt, és ezzel apa és lánya számára kezdetét veszi a vég nélküli menekülés.
Stephen King a hidegháború éveiben írta e művét, amikor a két versengő nagyhatalom, az USA és a Szovjetunió valóban folytatott tudományos kísérleteket nemcsak a nukleáris, hanem a vegyi és biológiai fegyverek terén is. E végtelen fantáziájú szerző ebből merített ihletet, s így született meg ez a lebilincselő, fordulatos, egyúttal elgondolkodtató regény arról, hogy "jól megvilágított világunkban még mindig rengeteg sötét sarok, ijesztő zug és rés rejtezik".
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!