Ötvös Tibor

Tigrisek, mutánsok és a Száguldó cirkusz a képernyőn

Sajnos csak eredeti nyelven nézhető a Code 8, de érdemes tenni vele egy próbát. A tigrisekről és a Forma-1-ről szóló dokumentumfilm már magyarul is elérhetők és mindkettőt érdemes megnézni.

Bár a karanténak vége, a mozik még nem indultak be, így továbbra is csak az otthoni szolgáltatók kínálatában bízhatunk. Azonban itt szerencsére nem kell kompromisszumot kötni, hiszen mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Itt van mindjárt a Netflix egyik legsikeresebb produkciója, a Tyler Rake: A kimenekítés, mely egy vérbeli akciófilm. A történet huszadrangú, viszont akciót tekintve nagyon is egyben van a produkció, ráadásul Chris Hemsworth telitalálat volt a megrendült zsoldos szerepére. A nagyjából 20 perces, "vágás nélküli" akciójelenetet pedig mindenképpen érdemes megnézni.


Aki másféle szórkaozásra vágyik, annak ideális választás lehet a Tigrisvilág, mely valójában azon amerikai embereket mutatja be, akik saját területükön állatkertet üzemeltetnek és főleg tigriseket tartanak. Itt aztán vannak vérbeli bűnözők és ál-állatvédők is, akik közül van, aki jelen pillanatban már a hűvösön csücsül. Aki másféle dokumentumfilmre vágyik, annak ott a Formula 1 - Drive to Survive, mely egy zseniális bepillantás a száguldó cirkusz kulisszái mögé. A kicsit könnyedebb, de ugyanakkor mégis elgondolkodtató mondanivalóval bíró sorozatokat szereti, annak az Alexa és Katie ajánlott. Senkit ne zavarjon meg a két fiatal lány képe, az első, valóban gyengébb évad után a második és harmadik már jóval kiforrottabb és ugyannnyit lehet nevetni rajta, mint könnyezni.

A filmek világába visszakanyarodva sajnos csak angolul elérhető a Code 8, mely azonban a képregényrajongóknak kötelező lehet. A filmben extra képességekkel bíró egyének élnek az emberek között, akik azonban kénytelenek titkolni valódi kilétüket, hiszen miután "felépítették" Amerikát, kiközösítették őket. A mindennapok helyett választja a bűnözést hősünk, Connor, hiszen pénzre van szüksége, hogy megmentse édesanyja életét. A film közösségi finaszírozásból kjött létre és érezni rajta a készítők elkötelezettségét a projekt iránt. Sajnos vannak üresjáratok, de összességében térdre kényszeríti az utolsó két X-Men filmet.


És hogy egy kis friss tartalomról is szót ejtsünk, Adam Sandler csapatának egyik tagja, David Spade új filmje is a Netflix kínálatában jelent meg. A The Wrong Missy hozza szokásos szintet, azaz vannak benne kimondottan alpári poénok, de ezt a csapatot nem is éppen a komoly témáik miatt szeretjük. Egy rossz helyre küldött meghívó okozza romantikus vígjátékban a galibát, de a végén természetesen minden jóra fordul.

A végén pedig mindenképpen érdemes szót emelni a Hollywood érdekében. Akik esetleg szerették Tarantino Volt egyszer egy... Hollywood filmjét, azok mindenlképpen nézzék meg ezt a sorozatot, hiszen láthatják majd, hogyan lehet nem halál unalmasan mesélni Hollywood fénykoráról. A limitált széria nem gyűjtött maga köré hatalmas sztárokat, de mindenki aki szerepel benne, ismerős már máshonnan (például Jim Parsons, alias Sheldon Cooper az Agymenőkből). A következő ajánló a hónap végén lesz esedékes, de reméljük hamarosan újra nyitnak majd a mozik is. És persze lesz benne értelmes néznivaló.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sertrex #2
    "Sajnos csak eredeti nyelven nézhető a Code 8..."

    Én meg azt mondom, hogy hál'isten. :) Legalább nem rontott, az egyébként is gyengécske filmen, a szokásos gagyi szinkron is.
  • Ender Wiggin #1
    A Code 8 nem rossz, de valahogy olyan kihagyott helyzet szerű. A színészek jók, a CGI elmegy, de a sztori kicsit halvány...