Szekeres Viktor

Most már biztos, hogy elkészül a következő Az éhezők viadala-rész

Zöld utat kapott a Hunger Games-előzményfilm.

Tavaly nyáron derült ki, hogy a Lionsgate tervezgeti, hogy előzményfilmet készít Az éhezők viadalának (Hunger Games), most pedig arról számolhatunk be, hogy hivatalosan is elkezdődött a fejlesztés, szóval egy fokkal nagyobb az esély arra, hogy elkészülhet az újabb epizód, ami (természetesen) előzmény lesz és az eredeti filmet is készítő Francis Lawrence rendezhet meg Suzanne Collins és Michael Arndt forgatókönyve alapján. A film alapanyagát Collins, Az éhezők viadala írójának újabb regénye, a The Ballad of Songbirds and Snake szolgáltatja majd.

A nemsokára megjelenő könyv története 64 évvel a trilógia eseményei előtt fog játszódni és egy elbukott felkelési kísérletről fog szólni. Collins elmondta, hogy a Háború utáni tíz éves újjáépítési időszak, amit Sötét Napok néven illettek, remek táptalajt szolgáltat különféle történetek elmesélésére, ugyanis ekkor próbál meg Panem ismét lábra állni.

Az addigra már Oscar-jelölt Jennifer Lawrence-t a sztárság felé röpítő filmsorozat majdnem 3 milliárd dollárt bevételre tett szert négy epizódjával. A 2012-es első rész, Az éhezők viadala (The Hunger Games) Amerikában 408 milliós bevételt ért el, a világ többi részén pedig 286 milliót, a 2013-as Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) pedig még erre is rátett egy lapáttal, hiszen a 425 milliós amerikai kasszarobbantás mellett világszinten további 440 milliót szerzett. A visszaesés Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. résszel (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) kezdődött el, de csak minimális volt a csökkenés: 337 milliós bevétel Amerikában és 418 milliós Amerikán kívül. Viszont a negyedik film, Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2) már tényleg nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és nem lett a széria legsikeresebb tagja (282 + 372 millió dollár). Más kérdés, hogy még így is kifejezetten konzisztensen teljesített a franchise.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!