Szekeres Viktor

Kemény előzetesekkel hangolnak a The Walking Dead gyilkos folytatására

Vajon ki fog meghalni a The Walking Dead új részeiben?

Amerikában február 23-án, itthon pedig 24-én folytatódik a The Walking Dead 10. szezonja pár hónap szünetet követően a kilencedik résszel. Mint azt az egyre kevesebb néző minden bizonnyal jól tudja, a zombis dráma pár szereplője elég komoly kutyaszorítóba került a tavalyi utolsó részben, így el is lehet kezdeni fogadásokat kötni annak kapcsán, hogy ki fog közülük fűbe harapni. Talán az egyik új előzetesből kiderül. (Természetesen ellőni nem fogják, így akiket veszélyben mutatnak, azok jó eséllyel biztonságban vannak.)


Mint ismert, a 11. évad már jó ideje berendelésre került, és ennek kapcsán jó hír, hogy ismét állandó szereplő lesz a Maggie-t alakító Lauren Cohan. Sőt, Angela Kang, a sorozat showrunnerje azt nyilatkozta az Entertainment Weeklynek, hogy lehet, hogy már a 10. évadban is fel fog tűnni Hilltop korábbi vezetője.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cyberdog #22
  Tisztában vagyok vele... viszont ha Pentagon eljátszott az ötlettel, akkor mi miért ne beszélhetnénk egy hipotetikus állapotról. :))
 • wraithLord #21
  Ezzel inkább azt akarom mondani, hogy a kinézetük alapján max. egy nekromanta reanimálta őket. :D

  De a TWD így is hajlamos ezt a témát karcolgatni, hogy etikus-e "kinyírni a walkereket", mert nem tudjuk, mi történt velük... Betegebb elméjű egyének pedig egyenesen védték őket, hogy nem szabad csak úgy lelőni/lekaszálni őket, hiszen ők is emberek, csak betegek...
  Míg az egyiket látszólag a józan ész hajtja, a másikat pedig az elmebetegség, mind a kettőnek nagyon el kellett rugaszkodni a valóságtól, hiszen ki hiszi azt büdös, rohadó hullákra, hogy csak valami bajuk van, betegek.
  Vagy a TWD nem a mi valóságunkban játszódik, hanem egy fantáziavalóságban, ahol a biológiának, kémiának (akár fizikának) más szabályai vannak... vagy inkább nincsenek szabályai. :D
 • Cyberdog #20
  Akkor ezzel azt mondod, hogy a (Romero féle) TWD zombik valójában élnek? Ha igen, akkor viszont jócskán adtak egy pofást az emberi jogoknak a túlélők. Azaz a zombikon ezt nem lehet számon kérni, mivel nem beszámíthatók a vírusnak köszönhetően. Viszont a túlélők meg, tömeggyilkosok mind.

  Na ez szép kis dilemma.
  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.02.22. 17:04:26
 • wraithLord #19
  "lelassítja a bomlási folyamatokat jócskán"

  Eleve, ha valami bomlik, az azért bomlik, mert halott, megszűnt benne mindenféle önfenntartó folyamat (ami az entrópia ellen dolgozik). Halott=nem működik. Nem működik, mert valami kritikus sérülést/kárt szenvedett.
  Egy élő szervezetnél a nem működésnek a jele a bomlás. Egy autó az folyamatosan bomlik (pl. rozsda), mégis működik. Egy élő szervezetre ez nem igaz. Ha bomlásnak indul, az azt jelenti, hogy molekuláris szinten kb. nem csinál semmilyen molekula semmit, legalábbis élettel összeegyeztethetőt, aminek idővel szemmel látható jelei is lesznek (rothadás). Persze vannak olyan sejtfolyamatok is, ami a sejt halálát és lebomlását segítik elő, de egy halott szervezetnél, csak a nem működésből eredő degradációs folyamatok játszanak szerepet.

  Egy nem működő szervezet nem tud ellátni egy agyat vagy annak egy részét, ami szintén nem működik, a nem működő agy pedig nem tud impulzust küldeni a nem működő izmoknak, amik pedig nem fogják megmozdítani a testet, mert nem működik. :D
  Tegyük fel, hogy a halott agy tud impulzust küldeni az izmoknak. És azok hogy tudnak megmozdulni? :D

  Egy zombinak élőnek kell lennie ahhoz, hogy mozogni tudjon, vagy a parazitának a saját erőforrásaiból pl. mozgató exoszkeletonrendszert kell köré fejlesztenie. Utóbbi nem éri meg, előbbi meg könnyen elpusztítható.
  Ez az egész zombi téma szimpla fantasy, amíg halott (nem működő és rotható) emberi szervezeteket neveznek zombinak, akármit is találnak ki köré.
 • Cyberdog #18
  Már fogalmam sincs melyik zombifilmben vagy sorozatban volt benne, de az ami a zombiállapotért felelős, lelassítja a bomlási folyamatokat jócskán. A TWD-ben még a CDC-s ívnél, hogy a vírus átveszi az irányítást a test felett. Annyi agyi kapacitás van, amivel még impulzusokat küldhet a végtagokba. illetve néhány más funkciót is bekapcsol a testben,

  Engem nem a zombik logikátlansága akaszt ki, hanem az emberek viselkedése.
  Miért hiszik egyes túlélőcsoportok, hogy kötelesek a sikeresebb, jobban védekező csoportok segíteni nekik.
  Alkalmazkodjanak, tervezzenek, cselekedjenek. S ők is sikeresek lesznek, s nem pedig piócaként az erőforrásaikat fogyasztják a sikeresebb csoportoknak. S ha befogadók elvárják a jövevényektől, hogy kivegyék a részüket a munkából, a csoport védelmében vagy beszerzésében, akkor nem érezzék magukat sértve. Számtalan filmben, sorozatban, nem egy ilyenre láthattunk példát.

  S az benne a pláne, hogy ezen fajta viselkedésábrázolásban lehet, igazság, Nagyon is elképzelhető, hogy tényleg ilyen az ember. Ha beütne a zombiapokalipszis nagy valószínűséggel eléggé elterjedtek lennének, az e fajta "pióca" túlélőcsoportok.

  Szerintem sikeresebbek lennének azon csoportok, akik
  1) nem nagy lélekszámúak, 8-10 fő maximum
  2) viszonylag mobilak számos területen elrejtett tartalékokkal, menedékekkel
  3) Akik az Alkalmazkodj! Tervezz! Cselekedj! szabályok szerint működnek.
  4) nem engedik be a pióca csoportokat maguk közé
  5) hasonló beállítottságú csoportokkal kötnek szövetségeket. Egymásnak szolgáltatásokat biztosítva.
  Orvosi ellátás, kutatás-keresés, eszközök készítése-cseréje meg még néhány egyéb szolgáltatás.

  a pióca csoportok ha nem fejlődnek, elbuknak. Bár mivel eleve piócák, kevés stratégiai érzékkel és intelligenciával, ezért a legvalószínűbb fejlődés számukra a fosztogatócsapattá válás. Ahol erőforrásokat pazarolnak, más csoportok kifosztására szükségtelenül.
 • wraithLord #17
  Hát most végül is ez az egész zombi téma egy hülyeség. Egy emberi test sérült szervrendszerekkel nem mászkál, hanem fekszik, mint egy rakás csont meg hús.
  Ezek meg nemhogy sérültek, hanem szanaszét vannak rohadva meg lyuggatva-szaggatva.

  Ahhoz, hogy egy "zombi" tudjon mozogni, minden szervrendszerének tökéletesen intaktnak kell lennie. Max. úgy lehet zombi, hogy az agy tudatért felelős része ki van iktatva, és egy valamilyen parazita valamilyen céllal el akar jutni a testtel valahova, vagy pl. minél több másik emberi testet akar megfertőzni vele.

  Ez a TWD meg általában a zombi filmek kb. olyanok, hogy a lyukas lufi ahelyett, hogy leeresztve a földön heverne, nem ereszt le, és az ép lufikat lyuggatja ki... :D
  És ez nem is csak egy sántító analógia. Ha egy embernek elég nagy léket kap a keringési rendszere, nem fog működni semmilyen más szervrendszere sem, nem fog az nekiállni mászkálni.

  És minek kell a zombikat fejbelőni? Ilyen oszlottsági állapotban, amilyenben ezek vannak, az agyuk már régen elrohadt. (Ha nem vesszük azt figyelembe, hogy az agynak tápanyag és oxigén kell a működéshez, és egy szétrohadt, szétlyugatott szervezet ezeket nem tudja biztosítani neki, tehát ha elrohadt már, ha nem, akkor sem működik.

  Bocs a hosszú okfejtésért, csak úgy eszembe jutott a realitásról. :D
 • Ellaberin #16
  Na most induljunk ki abból, hogy maga a zombi egy mítosz, ebből kifolyólag bármit beletehetnek az írók, forgatókönyv írók, rendezők. Ezen nincs mit fennakadni. Egyfajta Sci-Fi ami volt emberekkel játszódik nem pedig más organizmusokkal (tudom; a Sci-Fi nem feltétlenül jelent bármilyen organizmust :) ).
  Ha vájkálni akarnánk benne, már ott megbukna a mutatvány, hogy mennyi idő alatt rohad szét egy élő test. Vagy, hogy az egyik embert szanaszét tépik és felfalják a másikat meg csak megharapják, hogy azért legyen zombi is a fojtatásra. Aka olyan logikai hibákkal is tele vannak ezek a történetek, amikkel azonnal el lehetne gáncsolni bármelyiket.

  De! Nem ezért szeretjük ezt a fajta horrort vagy bármelyik műfajt: a látvány, a történetek, a szereplőkért való izgulás vagy éppen utálat, stb.

  Szóval én általában nem keresek bennük realitást és valszeg hülyeség is lenne ezt tennem, mivel ha ilyesmi megtörténne nagyjából semmi sem úgy történne, mint egy fikcióban. Hogy egy gyakran emlegetett parafrázissal éljek: a valóság felülírná a legdurvább forgatókönyveket is :D

  A TWD-re visszatérve, nekem nagy kedvencem volt, de már 3-4 évada elengedtem, nem nézem. Sajnos elfogyott a puskapor és bekövetkezett az, ami a sorozatoknál általában szokott, hogy ismétli önmagát csak pepitában. Illetve átmegy családi drámába és annyira lesz érdekes, mint a barátok közt. :(
 • ostoros #15
  A valóságban már ott elbukna egy ilyen apokalipszis, hogy a zombi nem tud bejönni az ajtón. Se a kerítésen. Az első zombit percek alatt agyonverik egy szívlapáttal, és jóccakát...

  Más kérdés, ha kezdetben máshogy terjed a kór, mondjuk fertőzött élelemmel vagy ivóvízzel.
  Vagy a zombi képes rohanni esetleg, és inkább fertőzött/őrült ember, de embert megközelítő intelligenciával. Na, akkor már van miért aggódni.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.02.20. 21:08:07
 • Kelta #14
  Ne röhögtessük ki magunkat, egy valós világban ilyen zombi apokalipszisnek esélye se lenne..már ott bukna, hogy egy Abrams század kimenne, és szépen addig taposná az összeset míg péppé nem válnak..és igen akár milliós mennyiségben is eltaposnák :)
  Már a sorozatban se értettem mért gond a zombi hordák kiiktatása? keresek egy szép mély szakadékot meredek peremmel (csak akad) 10 méteres karókra kifüggesztek föléjük egy kazettás magnót amire végtelenítve felveszek emberi kiabálását beszélgetést
  és utána csak nézem ahogy százezerszám hullanak le, szép sorban..
  Vagy egy nagy mély völgyben kiengedek 20-30 benzines tartálykocsit, és utána magnók mehetnek, majd ha tele a völgy mehet a rakéta :)
  nem ráérnének az emberek? ehelyett üres házakért vergődnek..mikor akár hajókon is lakhatnának messzebb a partoktól..
  :)
  Utoljára szerkesztette: Kelta, 2020.02.20. 20:02:36
 • Kelta #13
  Több tízmillió ember...hol???