Lesz Captain Marvel 2

Minden idők egyik legsikeresebb debütáló szuperhőse vissza fog térni.

Még most is hihetetlennek tűnik az a siker, amit a Captain Marvel, azaz a Marvel kapitány elért, a nézők csak úgy tódultak rá, s ennél már csak az volt hihetetlenebb, hogy a Marvel nem jelentette be azonnal, hogy elkészül a második része. Sőt, erre egészen mostanáig várni kellett, amikor is kiderült, hogy Megan McDonnellt szerződtették a szkript megírására - legalábbis ezt tudta meg a The Hollywood Reporter.

Az első résszel ellentétben a mostani film már a jelenben fog játszódni. Azt még nem tudni, hogy ki fogja rendezni a filmet, hiszen Anna Boden és Ryan Fleck nem fog visszatérni, ők egy Marveles Disney+-sorozatok dolgoznak majd.

Mint írtuk, a Brie Larson főszereplésével készített Captain Marvel nagyon nagy siker volt: Amerikában 427 millió dollár bevételt hozott, a világ többi részén pedig 701 milliót, így a globális bevétele meghaladta az 1,1 milliárd dollárt, amivel a tavalyi év egyik legsikeresebb filmje lett, és a Marvel-filmek rangsorában is elég előkelő helyen végzett - főleg az egy hősre épülőkében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Etinger #22
  "Én a Pókember: Idegenben előtt tartottam egy nagy újrázást, számomra a Thor első része meg a Fekete Párduc a leggyengébb. A legjobbnak meg a Vasember első részét mondanám, meg a Végtelen Háborút. :)"

  Hát az a Thor 1 tényleg nagyon gyengusz lett, viszont a Fekete Párduc inkább csak egy erősen közepes. Ami viszont érdekes, hogy a Vasember 3-at annó ki nem állhattam, de most megnéztük, és basszus tök jó film.
 • Blage7 #21
  Ahogy én írtam, ízlések és pofonok. Én a színészi játékra nem panaszkodok, ahogy mondtam már korábban is ismertem a figurát, így úgy voltam vele, hogy nagyjából rendben van. Meg annak a pletykának se adok hitelt, miszerint a Russo testvérek nem akarták a karaktert a Végjátékba belerakni, egyrészt mert a képregényekben is elég nagy szerepe volt a Thanos elleni harcban (habár Adam Warlock-nak is, de őt a Galaxis Őrzői 2 óta még csak meg sem említették), másrészt meg a Végtelen Háborút/Végjátékot egyszerre forgatták, még a Marvel Kapitány előtt (vagy talán azzal egyszerre), úgyhogy szerintem kizárt hogy csak az utolsó pillanatban erőltették bele a filmbe, ahogy a pletykák állítják.

  Én a Pókember: Idegenben előtt tartottam egy nagy újrázást, számomra a Thor első része meg a Fekete Párduc a leggyengébb. A legjobbnak meg a Vasember első részét mondanám, meg a Végtelen Háborút. :)
 • Etinger #20
  Egyszerűen csak arról van szó, hogy a Captain Marvel film kapcsán egészen szépen kirajzolódtak a film hibái, és azt a legtöbb kritika szóvá is tette. Az megint egy másik téma, hogy a nézők egy része (mondjuk úgy, hangosabb) meg nem volt más okok miatt elégedett a főszereplővel. Nyilván ebbe felesleges belemenn és én kifejezetten nem is akartam, mert a feminista ügyétől teljesen függetlenül mondom, hogy nem játszik jól az adott filmben, és ez részben azért is van, mert nem kapott jó szövegeket.

  Ja amúgy a Végjáték előtt újranéztük párommal az összes Marvel filmet, és nekem a Thor 1 tűnt a leggyengébbnek. A Thor 2 régebben rosszabbnak tűnt, de újranézve azt mondom amúgy jobb. Nem sokkal mint az első rész, de egy picit mindenképp. Ezt csak így mellékesen megjegyeztem most :)
  Utoljára szerkesztette: Etinger, 2020.01.26. 18:19:52
 • Blage7 #19
  Arról nem is beszélve, hogy Monica Rambeau karaktere 1996-ban leadta a szerelést, Danvers meg 2012-ben felvette és azóta is hordja, úgyhogy lényegében teljesen felesleges arról petíciózni meg vitázni hogy melyik volt az eredeti, mert egyikük sem az, mindketten csak felvették az eredeti hős nevét. Ugyanúgy mint ahogy Sam Wilson vagy Bucky Barnes sem volt "eredeti" Amerika Kapitány, csak átvették a címet.
 • Blage7 #18
  Igen, mert egy petíció amit aláír pár ezer ember, az már azt jelenti hogy mindenki utálja a filmet. Ja, nem...
 • Blage7 #17
  Egyetértek kalapos01-el, ha az általad követett videósok mind azt mondják, hogy a film rossz, akkor nyilván Te is el fogod könyvelni annak, hogy hát akkor az rossz, miközben lehet ott van ugyanannyi másik akit nem követsz, akik meg azt mondják hogy jó. Akkor most mi legyen? Az előző, megint hosszúra nyúlt kommentemben már leírtam hogy miért nem kell teljesen ezekre a videósokra hallgatni, még akkor is, hogy ha tetszik a tartalom amit csinálnak. Például amíg az internet egy része azt mondja el videókban meg szavazatokban, hogy a Thor: Sötét Világ az egyik legrosszabb film a Marvel filmes felhozatalban, addig én úgy ülök itt, hogy nekem jobban tetszett mint az első rész. Akkor most az én véleményem rossz és rossz a filmes ízlésem, mert nem értek egyet Influenszer Bélával meg Pistivel és azok követőivel?
  Még ha le is cserélik az első rész alkotóit, akkor mi van? Ez nem feltétlenül jelenti azt hogy azért kell menniük, mert rossz munkát végeztek. A három Vasember filmnek is három különböző alkotói stábja van. De gondolom nem azért cserélték le őket pl. a Vasember első része után, mert olyan rossz lett volna a végeredmény.
  Ha Brie Larson-nak nem kapták volna fel ezt a feminista ügyét, fele annyi negatív hozzászólás sem érte volna ezt a filmet, arra mérget veszek. Csak ahogy előzőleg is mondtam, egy kontextusból kiragadott félmondat annyira sértette egyesek sziklaszilárd férfiasságát, hogy rögtön hiszti parádéba kezdtek és ezt terjesztette a többi követő, anélkül hogy egy képkockát is láttak volna a filmből. De ez valahogy egyik utálkozónak sem volt gyanús...
  Ahogy mondtam, lehet az a véleménye valakinek hogy nem jó a film meg hogy neki nem tetszett, nem vagyunk egyformák, tiszteletben is tartom. Nekem pl. az Alkonyat nem tetszett, míg sok más millió embernek igen. De amíg az a "vélemény" főként arra alapszik, hogy "mer' mások is azt mondták a' interneten", addig az soha nem lesz egyéni álláspont, bárhogyan is adja elő az ember. Továbbá csak azért mert Influenszer Béla vagy Pisti úgy véli hogy a filmet nem szabad megnézni meg nem szabad dicsérni, mert ők most meg vannak sértődve, attól azok a videók még mindig csak vélemény nyilvánítások, nem pedig egyetemes tények és igazságok.
 • Ender Wiggin #16
  Annyira közönségkedvenc lett az első (dehogy), hogy már van olyan petíció is, hogy a képregénynek megfelelően legyen fekete nő a főszereplő és cseréljék le Larsont... :-D
 • Etinger #15
  "eleve a koncepció felfoghatatlan számomra, hogy miért NÉZZEM azt, hogy valaki elmondja a véleményét, még olvasni sem vagyok képes kritikákat, amiket szerintem csak más kritikusok olvasnak"

  Azért vannak jó kritikusok, kifejezetten olyanok, akik meg tudnak engem győzni érvekkel, hogy igen is jól sikerült például egy film. Az utolsó jediknél maradva például egészen pozitív videót láttam róla, újranéztem és azt mondom, valóban, talán nem is olyan rossz film, mint amilyennek elsőre tűnt.

  "Egyébként itt kezdődnek a gondok. Amikor az embernek nincs infója, és a saját gondolatai alátámasztására vél sejteni valamit."
  Igazából kicsit trollkodásnak szántam ezt a mondatot, mert úgy érzem a cikk is szándékosan van úgy megfogalmazva, ahogy :) Annyi alapja amúgy lehet annak amit írtam, hogy borzalmasan sok ember dolgozott az első rész szkriptjén, és annak eredménye vissza is köszön a filmben, mert érezhetően változik a dialógusok színvonala, a karakterek mélysége, néhol akár jelenetről-jelenetre is. Legalábbis én így éreztem, lehet mások máshogy. Mindenesetre 1 író, 1 rendező bölcsebbnek tűnik mint 2 rendező, 6 író.
 • kalapos01 #14
  "Mindenesetre kezdetnek kidobták az első rész alkotóit,"

  Egyébként itt kezdődnek a gondok. Amikor az embernek nincs infója, és a saját gondolatai alátámasztására vél sejteni valamit. Ami később a fejében ténnyé alakul. Amit pedig felhasznál arra, hogy saját elméletét alátámassza. Pedig ugye az egésznek nincs alapja, hiszen nem tudhat semmit az okokról.
 • kalapos01 #13
  Nem láttam, és azt nem is vitatom, hogy reakció lehet valami, illetve, hogy próbálnak simítgatni egy filmet a közízléshez, más kérdés, hogy ez csak bebeszélésnek tűnik egy trilógia zárása esetében, mert akire hathat mindez, az már befizetett a filmre, ld. Jedi. D

  De azért más a közízlés és más egy bizonyos, hangosan az asztalt verő réteg igénye. Biztos, hogy egy stúdió kedvében akar járni olyanoknak, akiknek egyébként folyamatosan beint? Biztos, hogy ez a réteg annyira gullibilis, hogy ennyire lehet távirányítani őket? Nem hinném. Ez fogékonyság kérdése. Én életemben nem láttam egy videót sem a Jediról vagy a Marvel kapitányról - eleve a koncepció felfoghatatlan számomra, hogy miért NÉZZEM azt, hogy valaki elmondja a véleményét, még olvasni sem vagyok képes kritikákat, amiket szerintem csak más kritikusok olvasnak. Mondanom sem kell, hogy a redditen sem jártam szerintem soha, nem hogy célzottan basszak el ott időt. És épp ezért vagyok elfogulatlan, és ítélek csakis látható adatok alapján, míg az, aki ilyesmikre fogékony, aki videós véleményeket néz (egyet? tizet? komolyan nem fér a fejembe - ha pedig nem néz, csak hall róla, hogy vannak ilyen véleményeket, akkor elég befolyásolható, ami még rosszabb), abban teljesen érthető módon kialakul egy illúzió, hogy "mindenkinek" ez a véleménye. Azért, mert másféle véleményeket nem is olvas.

  Ez csak és kizárólag a "másik világnak" a létezéséről való tudomást nem vevés. Nyilván ellenkező előjeles véleményeket is bőven lehet találni, csak éppen sokan nem keresnek, más kérdés, hogy azok léte sem jelentené azt, hogy mindenkinek tetszett a film. De a lényeg úgyis az, hogy a haterek sokkal inkább hangot fognak adni a sokszor kritikátlan, trágár véleményüknek (ha egy elemzés nem köpködés, hanem átgondolt, akkor az más!), mint a loverök. És az emberek is inkább a KONTROVERZI irányába tendálnak, mintsem százasával olvassanak/hallgassanak (KI HALLGAT VIDEÓS VÉLEMÉNYEKET???? még akkor is, ha utálok egy filmet, minek akarjak hallani egy másik utálót azon kívül, hogy totálisan felesleges validálást/megerősítést nyerjek) istenítéseket.