Szekeres Viktor

Új Rémálom az Elm utcában-film készülhet. Vagy tévésorozat.

Nemsokára Freddy Krueger ismét ijesztgethet.

Két hónapja szerezte vissza Wes Craven hagyatéka a Rémálom az Elm utcában (Nightmare on Elm Street) franchise jogait, és a Bloody Disgusting arról értesült, hogy elég aktívan el is kezdték kutatni egy új film, esetleg tévésorozat elkészítésének lehetőségeit, melynek érdekében több produkciós cég ötletelését is meghallgatták egy új produkció kapcsán, és lehet, hogy nemsokára választani is fognak egy nekik tetsző projektet, mely megvalósulhat.

A korábbi jogtulajdonos, a New Line Cinema legutóbb 2015-ben tett kísérletet Freddy feltámasztására, a stúdió ismét fel akarta dolgozni, illetve rebootolni a szériát, ami azt jelentette volna, hogy a 2010-es film megy a kukába, nem azt fogják folytatni, hanem új Freddyvel és új történettel, s talán új mitológiával vágtak volna ismét neki. Az akkor Rémálom 2018-ban került volna mozikba, a forgatókönyvét pedig David Leslie Johnson írta, de ez a projekt az ún. development hellben, azaz a fejlesztési pokolban kötött ki.

Érdekesség, hogy a rebootra annak ellenére került volna sor, hogy a 2010-es verzió kifejezetten sikeres volt, ha a puszta számokat nézzük, ugyanis a 35 millió dolláros produkció Amerikában 63, a világ többi részén pedig 53 millió dollár bevételt hozott. Ezúttal azonban az volt a helyzet, hogy a pocsék kritikák és az igencsak negatív előjelű nézői fogadtatás miatt nem próbálkoztak meg egy második résszel, ugyanis sejteni lehetett, hogy a bevételek hatalmasat csökkennének. A siker ugyanis javarészt a reklámoknak és a film címének volt köszönhető, Amerikában három nap alatt 33 millió dollárt hozott a Rémálom az Elm utcában, majd a rohamosan csökkenő érdeklődés miatt a mozis futás maradék 75 napja során további 30 milliót. Az sem véletlen, hogy a rendezőt, Samuel Bayert azóta sem engedték mozifilmek közelébe, már csak videóklipeken dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!