Szekeres Viktor

Tervbe van véve a Támadás a Fehér Ház ellen 6 is

Újabb filmek és tévésorozatok készülhetnek a Támadás-franchise alapján.

Alan Siegel, az Alan Siegel Entertainment elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a globális sikertörténetnek köszönhetően újabb epizódok várhatóak a Gerard Butler nevével fémjelzett Támadás, azaz a Has Fallen filmsorozatból. A filmes negyedik, ötödik és hatodik részről is beszélt, valamint arról, hogy szeretnének több lokális tévésorozatot is elindítani különböző országok gyártásában, amiknek szereplői akár a filmekben is feltűnhetnének.

A producer által elmondottakat nem igazán kell magyarázni, a franchise eddig több, mint félmilliárd dollárt kaszált a mozikban, ami remekül mutatja azt is, hogy nem csak úgy lehet rentábilis valami, hogy az ember 200 millió dollárt költ rá és várja, hogy egymilliárdos bevételt érjen el, hanem kevesebb pénzből is lehet szép haszonra szert tenni.

Arról nem is beszélve, hogy a franchise Amerikában felfelé ívelőben van. Az Angel Has Fallen, azaz a Támadás a Fehér Ház ellen-sorozat harmadik része Amerikában 69 millió dolláros bevételt ért el, miközben a második epizód eleve csak 55 millióig jutott el annak ellenére, hogy egy hajszállal erősebben nyitott (az első rész 98 milliót produkált). Nemzetközi tekintetben a London Has Fallen áll jobban 143 milliós bevételével, itt elég látványos a különbség, hiszen az Angel csak 64 millióig jutott el (az első rész, az Olympus Has Fallan pedig 71 millióig), de pont ezekből az adatokból derült ki a producerek számára, hogy a globális közönséget nem annyira az amerikai történet érdekli, hanem a világ más pontjain játszódó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Az első rész biztosan anyagi bukta volt a moziban. A második talán vékonyan, de termelhetett többletet, a harmadik meg talán egy egált összehozhatott. Nem éppen színtiszta haszon, főleg nem felívelés... (hacsak az egyéb médiumok nem robbantottak bankot)
    Persze egy Támadás a Kreml/Reichstag/Givat Ram/Országos Népi Gyűlés Csarnoka stb. ellen vicces lenne.