Szekeres Viktor

Készül az Amerikai pite 9 - egy Stiflerrel a főszerepben

Újabb Amerikai pite-film készül.

Nem nagyon volt hír arról, hogy új Amerikai pite (American Pie) epizód készülne, de a Production Weeklyből kiderült, hogy mikor kezdődik az American Pie : Girls’ Rule forgatása, ami azt jelenti, hogy biztosan kapunk egy új részt. A MovieHole utána is ment a csak lakossági forgalmazásban megjelenő, tehát a mozikat elkerülő projektnek, és kiderítette, hogy a film helyszíne az eredeti alkotásban is szereplő középiskola, az East Great Falls High lesz, a főszereplője pedig egy Stifler - a 18 éves Stephanie Stifler, aki a bránermájszter húga.

Természetesen testvéréhez, Steve-hez hasonlóan Stephanie is elég vad és őrült, azonban amikor egy "jó fiú" szemet vet rá, úgy dönt, hogy megpróbál változtatni a stílusán. Ami még érdekes a filmben, hogy az igazgatót Shermannek hívják, bár nem biztos, hogy a "mi Shermanünk" lesz, hiszen egy ötvenes, túlsúlyos, némiképp perverznek tűnő figuráról van szó. A film pedig, mondanunk sem kell, ezúttal nem a fiúk, hanem inkább a lányok privát gondolataival, vágyaival és kalandjaival ismertet meg majd minket, melyek természetesen arra irányulnak, hogy megfektessék a másik nem képviselőit.

Az Amerikai pite-sorozat azon kevés filmes sorozatsikerek közé tartozik, melyet a csúcson hagytak abba elsőre, hiszen az első három epizód sorban 11, 30 és 55 millió dollárból készült, s Amerikában 103, 145 és 105 millió dollár bevételt ért el. A nemzetközi eredmények is hasonlóképp alakultak, azaz a második rész teljesítménye volt a legjobb, de utána csökkenés következett. Amerikán kívül az 1999-es premier 133 millió dollárt termelt, a 2001-es folytatás már 142 milliót, míg a harmadik epizód 2003-ban 127 milliót.

A franchise nevét ezt követően egy egyből lakossági forgalmazásba került American Pie Presents (Az Amerikai pite bemutatja) sorozattal tartottak a köztudatban, amelyből négy rész jelent meg: az Amerikai pite 4 - A zenetáborban (American Pie Presents Band Camp), az Amerikai pite 5 - Pucér maraton (American Pie Presents: The Naked Mile), az Amerikai pite 6. - Béta-ház (American Pie Presents Beta House), majd az Amerikai Pite 7. - A Szerelem Könyve (American Pie Presents: The Book of Love). Ezeket ismét egy mozifilm követte, ugyanis az Amerikai pite: A találkozóban (American Reunion) visszatértek a régi szereplőkhöz - nem mondhatni, hogy a várt sikerrel, hiszen bár a film nemzetközileg 178 milliós bevételt produkált, de a stúdiónak oly fontos, belföldi kategóriában csak 57 milliósat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!