Szekeres Viktor

Jó hír A Karib-tenger kalózai rebootjáról

Ismét egyenesbe került az új AKTK-film.

Tavaly számolhattunk be arról, hogy a Disney A Karib-tenger kalózai (The Pirates of The Caribbean) filmsorozatnak nem erőlteti újabb epizódját, inkább elkezdték tervezni a rebootot, hiszen azt még a vérmes ellendrukkerek is elismerhetik, hogy a kalózos kalandfilmek műfaja nincs túlreprezentálva jelenleg a mozis palettán - már pedig a Johnny Deppes változat végérvényesen kipukkadt.

Februárban azonban kiderült, hogy a tervezett új sorozat akadályba ütközött, ugyanis a tavaly ősszel az új Karib-tenger-franchise koncepciójának megalkotására szerződtetett Rhett Reese és Paul Wernick pár hónappal munkája megkezdése után kiszállt a projektből. Már akkor is tudtuk, hogy nem valószínű, hogy a stúdió veszni hagyná az eddig 4,5 milliárdos bevételt termelő franchise-át, és mostanra ez be is bizonyosodott. A Disney most Craig Mazin és Ted Elliottot szerződtette az új sorozat alapjainak lerakására, akik korábban az első négy film szkriptjén is dolgoztak.

A Karib-tenger kalózai-sorozat 14 éve nagyszerűen indult, hazájában az első film még 305, a folytatás pedig 423 millió dollárt termelt, azonban ezeket követően a nézők elkezdtek elpártolni, hiszen a harmadik rész 309 millióját a negyedik 241 és az ötödik 173 milliós bevétele követte, miközben a nemzetközi bevételek így alakultak: 349, 643, 654, 805 és 622 millió dollár. Az ötödik részig még az Amerikán kívüli bevételek növekedése tarthatta a lelket a Disney-ben, de a majdnem 200 millió dolláros mínusz beverte az utolsó szöget a karibi koporsóba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kalapos01 #6
  A Karib-tenger kapcsán a helyzet egyértelmű: egy folytatás nem lenne siker. Egy reboot szinte biztos, hogy siker lenne, hiszen a brand az új felállással el fogja adni a filmet, és rengeteg régi nézőt vissza fog hozni. Hogy aztán a második részre talán el is veszítse őket. De ugye nem ez a kérdés.
 • kalapos01 #5
  Ehh. Ha valaminek utána lehet nézni, ha valamit adatokkal lehet igazolni vagy cáfolni, akkor hanyagság nem ezt tenni, mert aki hasból beszél, az tévedhet. Saját példákból okultam, én sem emlékszem mindig jól.

  Alaptétel: eleve nincs is sok reboot (remake van, de azok közül vannak bőven hipersikeresek, ezt nem kell ragozni, más kérdés, hogy a többség nem feltétlenül az):

  Azért nincs sok reboot, mert nincs sok portéka, olyan franchise, amiből új filmek SOROZATÁT lehetne tervezni, de azért nem hiszem, hogy a sikerességgel gond lenne, ld Pókember, Jurassic World, Grincs, Mary Poppins, Halloween, Jumanji.

  (A minőség irreleváns és más kérdés - nekem ezek közül 3 bejött, de ez senkit nem érdekel, meg az sem, ha másnak egyik sem jött be. Az általános fogadtatása mindnek bőven jó volt, egy kivétellel 70% fölött voltak a Rottenen, az IMDB-n is jók. Amiket megint nem kell tényezőnek venni, de ezerszer tényezőbbek, mint Pistike sajátvéleményei.)

  A rebootban sokkal inkább kódolva van a siker. Egyszerűen azért, mert eleve csak olyasmihez nyúlnak, amit nem csak egy filmre, hanem többre is vissza tudnak hozni. Majd kiderül, hogy a Grudge, Fűrész, Batman, James Bond, Mortal Kombat, Charlie angyalai, Suicide Squad mennyire lesz siker, de tippre nem a "nemigen" kategória lesz a szereplésük, hanem legalább az 50%-uk be fog találni és folytatódni is fog.
 • Ender Wiggin #4
  Talán maga a kalózos zsáner nem menő manapság (főleg, ha fantasy elemekkel van tele). De a legfontosabb ellenérv, hogy nemigen van olyan reboot, ami sikeres, olyan meg pláne alig, ami jobb vagy legalább olyan minőségű, mint a forrás...
 • wraithLord #3
  Szerintem elment mindegyik, nekem leginkább a 2 és a 4 volt a mélypont. Kár, hogy rebootolják, de remélem, jó lesz...
 • molnibalage83 #2
  Az első rész zseniális volt. A többi orbitálisan szar. A 3. rész után a többit meg sem néztem. Az sem moziban láttam már. Rebootolni ezek után, hogy valami suhancok bohóckodjanak JAJ...
 • Ender Wiggin #1
  egy reboot sosem jó hír, te szerencsétlen...