Szekeres Viktor

A gyerekek fellélegezhetnek, nem lett durva a Demóna 2

Gyerekbarát korhatárt kapott a Demóna folytatása.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás a Demóna második része, a Maleficent: Mistress of Evil volt, mely megkapta a Disney által áhított PG, azaz kisebb gyerekek is láthatják nagykorú felügyelete mellett. Mindez azért lehetett kétséges, mert ezek, a gonosztevőkről szóló a mesék némiképp sötétebb tónusúak, de szerencsére a stúdió a jelek szerint nem esett túlzásokba.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, és kiemelték, hogy több, elég intenzív fantasy akciót és erőszakot tartalmazó jelenet is van a filmben, amik természetesen a "fantasy' jelzőnek köszönhetően mehettek át a rostán, mely arra utal, hogy inkább varázslatokkal tesznek kárt egymásban a szereplők, esetleg arra is célozhatnak, hogy nem emberek a szenvedő felek. Az MPAA még azt is jelezte, hogy rövid ideig ijesztő snittek is szerepelnek a végtermékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #1
    intenzív fantasy erőszak = madártávlatból egy óriás belecsap a sereg közepébe, meg valakinek a lábára rálép egy elf...

    Gyerekeknek szóló mesékben több az erőszak mint ami ebben lesz. És nem, nem a shonen animékre gondolok, hanem a hófehérke szívkivágós vadászáról, a piroska és a farkas már már élveboncolásáról...