Szekeres Viktor

Alakul Az idő kereke-tévésorozat

Kezdenek elkelni a Wheel of Time-sorozat szerepei.

Nemrég kiderült, hogy Rosamund Pike lesz a Robert Jordan-féle Az idő kereke (The Wheel of Time) regények alapján készítendő tévésorozat főszereplője, most pedig további szerepet is kiosztásra kerültek: Madeleine Madden, Zoë Robins, Barney Harris, Marcus Rutherford és Josha Stradowski csatlakozott a stábhoz.

Az Amazon Prime nemsokára tehát elkezdheti a forgatást, ami azt is jelenti, hogy talán már jövőre bemutatásra kerülhet a széria a világ több, mint 200 országában egy időben. A pilot epizód forgatókönyvét Rafe Judkins írta, aki korábban A SHIELD ügynökein, a Chuckon és a Hemlock Grove-on dolgozott. Az első két epizódot Uta Briesewitz rendezheti.

A történet egy képzeletbeli világ korszakváltását, egy "világtöréshez" vezető eseményeket írja le. A hanyatló birodalmakat 3000 év után ismét a Sötét Úr fenyegeti, és reményt csak az Újjászületett Sárkány, egy varázsolni tudó, őrült férfi eljövetele jelent - melynek persze sokan nem örülnek.

Az epikus fantasyregény-sorozat befejezése előtt sajnálatos módon elhunyt Robert Jordan könyvei világszerte 44 millió példányban keltek el, és hazánkban is számtalan újrakiadást élt meg a több, mint egy tucatnyi rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #3
  Maga az alaptörténet az alapján ami a cikkben van, nem egyszer előfordul (az újjászületett részt kivéve). Pl. Valdemár univerzumban is volt egy kataklizma, ami után teljesen új világ épült fel.

  Egyébként nagyon várom a sorozatot. Nem szoktam pedig.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.15. 21:33:49
 • IMYke2.0.0.0 #2
  Létezett egy "The Wheel of Time" játék is, a 90-es évek elején. Talán onnan rémlik.

  //szerk.: a regények alapján készült a játék.
  Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.08.15. 13:35:34
 • Macropus Rufus #1
  Valahonnan ismerős a sztori de nem ugrik be, hogy hol láttam már.