Szekeres Viktor

Ahogy várható volt, elég jól sikerül a Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Már az előzetesekből látszott, hogy nagyon jó móka lesz az új Halálos iramban-film.

Azt nyilvánvaló volt, hogy ha van nyári mozifilm, amiben a nézők nem fognak csalódni, akkor az a Halálos iramban: Hobbs & Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw). Természetesen nem arról van szó, hogy előzetesen tudtuk volna, hogy jól sikerül, a titok nyitja csupán az, hogy az előzetesek pontosan megmutatták, hogy mire kell számítani, aminek köszönhetően csak azok mentek el a filmre, akik szeretik az efféle tesztoszteron-fitogtatást - aki már a trailerre is húzta a száját, esetleg a fejét fogta, hogy ilyesmi létezhet, az nem vásárolt mozijegyet, így csalódni sem tudott a nézőtéren.

Az már inkább meglepetés (a kellemesebb fajtából), hogy a kritikusok is abszolút értékelték a nyári mókát, a RottenTomatoes-on például az első napot 147 kritika után 71%-kal zárta a film (amely mutatót sokan még mindig tévesen úgy értelmezik, hogy 7/10-es a film...), azaz a gyakran finnyáskodó, olykor sznob, máskor tollát vitriolba mártó újságíróknak is zömében bejött az, amit láttak, többek között a kreatív ötletek totálisan elborult kavalkádja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #4
  Elég sokszor fordul elő, hogy praktikai okokból nem egyezik a karakter kora a színész korával.
  Nem láttam a filmet, de gondolom itt Statham kapott fiatalabb karaktert, és a csaj egy picit idősebbet, mint ők maguk a valóságban... amit pl. maga a színész külső adottságai tehetnek lehetővé (nem annyinak néz ki, amennyi, vagy sminkkel könnyű korrigálni a korkülönbséget, mert megfelelőek hozzá az adottságai).

  Másrészt végül is a színészet lényege a különböző karakterek eljátszása, más karakterekkel való azonosulás... bizonyos kereteken belül lehet ez más korú karakter is.

  Kis gúglizás után: Statham karaktere, Shaw 6-7 évvel fiatalabb Stathamnél (50 helyett 43)... Vanessa Kirby meg mondjuk a nálánál 7 évvel idősebb húgot játssza (31 helyett 38), tehát a karakterek között van 5 év korkülönbség. Volt idejük együtt felnőni. Na mindegy, túl van magyarázva... :D
 • zetortraktor #3
  (Egyébként már az nagyon beszédes, hogy egyrészt tudod, hogy van női főszereplő, hogy tudod ki az, az meg pláne, hogy hány éves. Vagy csak olvastál valamit a neten és kreatívan beírtad ide.)

  Á, mivel a Google a barátom, rögtön ki is dobta, hogy melyik tegnapi cikkel villogsz - ez azért valahol ciki, nem? Elolvastad, homlokra csaptál, és úgy érezted, hogy meg kell osztanod.
 • zetortraktor #2
  Ó, ez most ciki lesz, de felnyitom a szemed: szerintem te kevered a színészek és a karakterek életkorát. Vagy csak nem láttál még olyan filmet, amiben egy 35 éves 37 éves karaktert játszik. Vagy 3 évvel idősebbet! Vagy 5 évvel fiatalabbat! Vagy... és nem kell sokáig folytatnod a két oldalról, míg össze nem hozol egy pár éves különbséget. Szimpla matek.

  Jézusom, csak kezdőkkel ne verjen meg az isten...!
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.08.02. 10:38:37
 • Ender Wiggin #1
  arra már nem futotta, hogy ésszel castingoljanak... az 50 éves statham meg a 20 évvel fiatalabb csaj a történet szerint együtt volt gyerek...