Szekeres Viktor

A The Big Bang Theory fináléja lazán leverte a Game of Thrones-ét

Amerikában sokkal többen nézték tévében az Agymenők zárását, mint a Trónok harcáét.

A menő sorozatok esetében általános jelenség, hogy azok utolsó részére még olyanok is visszatérnek, akik korábban már kiszálltak a nézésükből. Nem is meglepő, hogy sokszor a sorozatzárók kiemelkedő számokat produkálnak. Bár például a Trónok harca is rekordot döntött, de csak hajszállal tette mindezt, érdekes módon a széria élő, lineáris nézettsége nagyjából a 7. évad szintjét hozta. Azonban az Agymenők zárása úgy viselkedett, ahogy arra számítani lehetett.

Míg ugyanis a The Big Bang Theory másfél héttel ezelőtti epizódját 12,58 millióan látták Amerikában, addig az utolsó (dupla) részt 18,52 millióan követték figyelemmel, és a nagy ugrás a kereskedelmi korosztály tagjai között is megfigyelhető volt, hiszen a korábbi 2.0-s rating a fináléra 3.2-re nőtt. Az már hab a tortán, hogy mindezzel a TBBT simán nézettebb volt a GoT-nál, mely legalább azt a dicsőséget magának tudhatna 13 milliós is meghaladó nézőszámával, hogy végre népszerűbbé vált az NCIS-nél, amit múlt héten csak valamivel többen, mint 11 millióan néztek az amerikai sugárzás idején.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Shiwo #11
  pedig számít, hogy valami kábeles (lényegébe fizetős) vagy országos (ingyenes) csatornán megy-e..

  ha csak a tévénézőket nézzük, s a többi platformot nem, akkor a GoT-nál ez a 13.61 milla volt a csúcs, a TBBT-nek meg 20.44 milla..

  és aki rendszeresen követi mondjuk a sorozatjunkie-n az amerikai nézettségeket, az tudja, hogy az országos csatornáikon a 2-8 millió egy átlagosnak számít, kábeleseken meg pezsgőt bontanak ha pár milla fölé jutnak

  például a The Walking Dead is olyan, hogy kábeles sorozat ellenére iszonyatos nézettsége volt, az "aranykorában" 17.29-es nézettséget is hozott... más kérdés, hogy már erősen megzuhant, már csak 4-5 millió nézőnél jár, de kábeles nézettségnek még az is mindig nagyon jó

  de ezek kivételek, amik erősítik a szabályt

  a GoT nézettége annyiban erős, hogy azért a HBO az egyik legdrágábbnak számít a kábeles csatornák közül, lévén nem a reklámokból él

  meghatározónak meg azért lehet mondani, mert számos olyan nézőt bevonzott, akiket előtte a fantasy filmek hidegen hagytak..
 • kalapos01 #10
  " Nem csoda a got egy rakat fos lett a ket idiota iroval.... "

  Ez... elég fura így. Mármint nem csak az, hogy elismered, hogy fost nézel (WHY???), hanem ahogy megfogalmazod: a Game of Thrones brutális nézettséget ér el, megdönti korábbi rekordját, megdönti a csatornarekordot, és szerinted nem csoda, mert annyira fos? Vagy arra célzol, hogy a tömegek a szarra repülnek, mint a legyek, és minél rosszabb valami, annál nézettebb?
 • kalapos01 #9
  "milyen szó maradt ki az idézetemből, ami miatt ez szerinted ez baromság."

  Két szó. Az, hogy "Amerikában". Illetve az, hogy "aznap." (A fenti hír viszont az élő, lineáris számokat említi, az HBO GO-val nem foglalkozik.)

  ""Sőt, sok szó, mert elég abszurd lenne, ha csak 19,3 millióan nézték volna a sorozatzáró részt." Tehát akkor sokkal többen nézték a GOT-ot?"

  Persze. Naná. Ha vasárnap ennyien nézték meg, akkor hétfőre ez a szám nőtt, keddre még jobban, stb. Csak arra célzok, hogy ha nagy számot akarsz írni, akkor 40 millió körülit is írhatsz, hiszen az évadnyitó össznézettsége ennyi körül volt, és nyilván a finálé nézettsége még magasabb. (Más kérdés, hogy ezekben a felduzzasztott adatokban az újranézések is szerepelnek, ezért is nyújtják a legjobb közelítést az azonnali nézések, hiszen azok nem duplikálhatóak.)

  ""Nem hiszem, hogy olyan sokat számítana. A Game of Thrones nézettebb volt, mint bármelyik országos sorozat." Tehát akkor szerinted is a GOT-ot nézték többen?"

  Nem múlt héten, hanem az elmúlt hetekben, illetve az utolsó szezonjában. Ezt a részét valóban kevesebben látták, mint egy másik sorozat kimagasló nézettségű epizódját, de ettől még a többi epizód jobb nézettségű volt, mint ahogy az évad átlagos nézettsége is magasabb. (Legalábbis 18-49-ben biztos, de lehet, hogy 4+-ban is.)

  "közben meg szerinted is igaz? Vagy valami nagyon nem értek akkor."

  Direkt fogalmaztam így lent, hogy kicsit összezavarjalak és elgondolkodtassalak. Az egész nézettségesdi arról szól, hogy így is, úgy is lehet tálalni adatokat, azonban a kétféle színezet nem jelenti azt, hogy az egyik nem igaz. A lényeg, hogy te egy aznapi, ismétleses, digitális platformos nézettséget dobtál be. De azt nem lehet egy másik sorozat lineáris nézettségével összevetni, ezért nincs értelme bedobni. Maximum akkor, ha annak a másik sorozatnak is bedobod a hasonló számait, vagyis azokat az adatokat, amik megmondják, hogy a Big Banget 21:00 után hányan nézték meg még pluszban éjfélig, és hányan online platformon.

  Minden szám nézettséget jelöl, de mindegyik másfélét.
 • bmw #8
  Nem csoda a got egy rakat fos lett a ket idiota iroval....
 • Sir Charles #7
  Ó, mindentudás nagy Istene.
  Valóban nem értek a nézettségi adatokhoz egyáltalán, de gondolom te ezzel kelsz és fekszel, tehát világosíts fel, hogy milyen szó maradt ki az idézetemből, ami miatt ez szerinted ez baromság.
  Bocs, copyzok egyet:
  "Sőt, sok szó, mert elég abszurd lenne, ha csak 19,3 millióan nézték volna a sorozatzáró részt." Tehát akkor sokkal többen nézték a GOT-ot?
  Még egy copy:
  "Nem hiszem, hogy olyan sokat számítana. A Game of Thrones nézettebb volt, mint bármelyik országos sorozat." Tehát akkor szerinted is a GOT-ot nézték többen?
  Tehát lefikázol, hogy bemásoltam ide valamit, ami szerinted nem igaz, de közben meg szerinted is igaz? Vagy valami nagyon nem értek akkor.
  Illetve azt is magyarázd el légyszi, hogy akkor mit jelentenek ezek a számok, mert ezek szerint ezek nem azt mutatják, hogy aktuálisan hány ember nézte a műsort, hanem ezek statisztikák vagy nem tudom mik. Viszont akkor teljesen felesleges ilyen cikkeket megírni, hiszen valótlan számokat hasonlítanak valótlan számokkal.
 • kalapos01 #6
  Azt feltételezed, hogy nem nézik ilyen sokan?

  "vagymég mindig ott tart ez a nézettségmérés az usában"

  Már ott tart. A statisztika és a reprezentatív minták működését a laposföld hívőkön kívül mindenki elismeri, sőt, még reprezentatív minta nélkül is elég jól működik a dolog, bármilyen meglepő. Próbáld ki egy random szavazással. (A kérdésedre a válasz pedig az, hogy a lineáris nézettséget minták révén lehet mérni, a digitálisat pedig konkrétan is lehet.)
 • kalapos01 #5
  És miért nem másolod be a Big Bang Theory vonatkozó adatait? Hogy látszódjon, hogy ez mennyivel nagyobb. Vagy a körtét akarod almához hasonlítani?

  Onnan lehet tudni, hogy valakinek fingja nincs a nézettséghez, hogy copy-paste-el. A vicces, hogy el is hiszi, amit beidéz, pedig az idézet meg alapból baromság, hiszen kimaradt belőle egy szó. Sőt, sok szó, mert elég abszurd lenne, ha csak 19,3 millióan nézték volna a sorozatzáró részt.

  Szerintem fusd át a hírt a kulcsszavak miatt, majd próbálj rájönni, hogy milyen nézettségi adatok léteznek, és hogy az HBO miket szokott közölni, hogy mi az egyes részeknél a 13, a 19 vagy a 40 milliós szám.
  Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.05.22. 16:23:04
 • Sir Charles #4
  Erről meg amúgy ennyit:
  "Az HBO összes platformján (tévén, az HBO GO-n és az HBO NOW-n) összesen 19,3 millióan nézték meg a sorozatzáró részt, ami megint csak az előző epizód 18,4 milliós rekordját döntötte meg."
 • lammaer #3
  Amúgy azt tudja valaki hogy ezek tényleg valós adatok, vagymég mindig ott tart ez a nézettségmérés az usában is hogy van egy nagyon szük réteg akit monitoroznak/kérdezgetnek, és utáne jól felszorozzák a számokat....
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.22. 11:36:16
 • kalapos01 #2
  Nem hiszem, hogy olyan sokat számítana. A Game of Thrones nézettebb volt, mint bármelyik országos sorozat.