Szekeres Viktor

Kedvelt posztapokaliptikus sorozatot szüntettek meg

Nem lesz több The Passage.

Májusban szokott sor kerülni az amerikai országos kereskedelmi tévécsatornák programbejelentő eseményére, amely során az ABC, a Fox, az NBC, a CBS, valamint a CW közli a nagyérdeművel, illetve elsősorban a reklámozókkal, hogy milyen műsorrenddel jelentkeznek ősszel. Azonban ekkor nem csak jó híreket közölnek a tévék, hanem egyes sorozatot megszüntetéseit is bejelentik, hiszen helyet is kell csinálni az új szériák számára.

A több tucat "áldozatot" követelő hétvége egyik legfájdalmasabb döntése a The Passage című posztapokaliptikus sorozatot érintette, melyet a Fox nem tervez folytatni az első szezon után. A széria Justin Cronin regényeinek adaptációja volt, mely könyvsorozat eddigi kötetei itthon A szabadulás – Hol leszel, amikor kialszanak a fények?, illetve A Tizenkettek címmel jelentek meg. Egy karakterközpontú összeesküvéses thrillerként induló sztoriról van szó, ami posztapokaliptikus sagává változik. Az évszázadon át nyúló történet középpontjában egy fiatal lány, aki az emberiség megmentésének kulcsa.

A hazai kiadás fülszövege a következő: "Rákbeteg felesége halála után dr. Lear, az özvegy tudós elkezdi kutatni a hosszú élet titkát, a betegségek és az öregedés ellenszerét. A hamarosan a hadsereg felügyelete alá kerülő kísérletsorozat eredményeként azonban a 12 kísérleti alany - minden emberi vonását elvesztve - félelmetes, gyilkos lénnyé alakul át. A kutatás utolsó fázisában a tudósnak szüksége van egy hatéves kislányra is, akit szintén beoltanak a kiszámíthatatlan hatású vírussal. Annak ellenére, hogy a Colorado-hegységbeli kísérleti telepet kommandósok őrzik, a kísérleti alanyok, azaz a "fertőzöttek" kiszabadulnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket, a fertőzés egyre terjed, s mind több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!