Szekeres Viktor

Még mindig van esély a Tarantino-féle Star Trekre

Még nem kell lemondanunk Quentin Tarantino Star Trekjéről.

Tavalyelőtt röppent fel a hír, hogy Quentin Tarantino is Star Trek-filmet készíthet, s bár utána még az is kiderült, hogy ez R-korhatárosra van tervezve, jó ideig nem hallhattunk a projektről semmit. Mostanáig. A rendező ugyanis a SlashFilmnek adott interjújában arról beszélt, hogy az igencsak zizzent Űrszekerek-változata még mindig fejlesztés alatt áll, és igencsak lehetséges az elkészülte.

Persze Tarantino azt is elismerte, hogy már egy ideje nem beszélt az illetékesekkel, hiszen legújabb rendezésével, a Once Upon a Time in Hollywooddal volt elfoglalva, de korábban mind a történetről, mind a forgatókönyvről csevegtek (utóbbi meg is lett írva), és amint lecseng mostani produkciójának a premierje, vissza fognak térni a témára.

A projekt kapcsán egyébként több A-listás forgatókönyvíró pitch-ét hallgatták már meg,, köztük volt többek között Mark L. Smith (The Revenant, The Hole), Lindsey Beer (Chaos Walking, Godzilla Vs. Kong) és Drew Pearce (Iron Man 3, Sherlock Holmes 3, Mission Impossible: Rogue Nation) is. Végül Smith lett a befutó közülük a szkript megírásának feladatára. Ez egyébként nagy szó, hiszen a Ponyvaregény óta most fordulnak először elő, hogy nem Tarantino írja egyedül filmje forgatókönyvét - a Pulp Fictiont ugyebár Roger Avaryvel jegyezte.

Azt nem tudni egyelőre, hogy az új Star Trek-terv a mostani filmes szereplőkkel készülne el, vagy egy alternatív idővonalat mutatna be. És ezzel a projekttel egyébként az eredetileg tervezett Star Trek 4, aminek megírására J. D. Payne és Patrick McKay lett szerződtetve, és amiben Chris Hemsworth visszatért volna Kirk apjaként, bizonytalan státuszba került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Jézusom, ne! Félórás semmitmondó monológok, szétloccsanó fejek, ellenszenves primkó karakterek. Akkor inkább ez a trendi akció-Trek-gyalázat, ami mostanában megy, ha már muszáj valamit...