Szekeres Viktor

Újabb bizonyíték arra, hogy a John Wick 3 elég erőszakosra sikerült

Átható erőszakra számíthatunk a John Wick 3-ban.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás a John Wick harmadik része, a Parabellum volt, mely abszolút nem meglepő módon R-es besorolást kapott, vagyis leginkább 17 éven felülieknek szánják, e kor alatt nagykorú felügyelete ajánlott.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, s mondanunk sem kell, hogy az "erős erőszak" komponenst emelték ki leginkább a filmből, azonban ennek az indoklásnak része volt a 'pervasive' jelző, amit nagyin ritkán használnak, ez nagyjából 'átható'-ként fordítható. Ezen kívül az MPAA proverbális fülét még a film nyelvezete ütötte meg valamennyire, "helyenként" ugyanis az profánra sikerült, azonban közel sem szálltak el az írók e tekintetben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zoliz #3
  17 éves kor alatt nagykorú felügyelete ajánlott..
  No oszt micsinál a mami a moziban letakarja a szemét a 7 éves ovisnak?
 • Ender Wiggin #2
  Egy évben kb. 6-700 filmet jelentetnek meg az USÁ-ban, amiből kb. 150-200 db R-t kap. A John WIck első két része is R-es volt. Most akkor mi ebben a nagy hűhó? Arról nem is beszélve, hogy az R sokszor erőszak vagy szex nélküli filmeknek is kijár. Amihez képest a premier plánban szétlőtt fejek tényleg elég neccesek...
 • tibisan #1
  Mert fejbe lövésnél "áthatóbb" nem is kell a filmben.
  Utoljára szerkesztette: tibisan, 2019.04.23. 18:48:44