Szekeres Viktor

Csúszik az élőszereplős Minecraft-mozifilm premierje

A tervezettnél később láthatjuk a Minecraft-filmet a mozikban.

Elég hosszasra nyúlt a tervezett Minecraft-mozifilm fejlesztése, a Mojang most bejelentette, hogy 2022. március negyedikére csúsztatták el az amerikai premierjét. Eredetileg az volt a terv, hogy a Warner Bros. Pictures filmje 2019. május 24-én kerül Amerikában mozikba (természetesen 3D-ben és IMAX-formátumban), de ez értelemszerűen nem valósulhatott meg, és később egyre későbbi és későbbi dátumban gondolkodtak, habár konkrét időpont nélkül.

Nemrég arról számolhattunk be, hogy hosszú rádiócsendet követően elvesztette rendezőjét a tervezett film, ugyanis Rob McElhenny távozott a produkciótól. Szerencsére ez nem jelentette a projekt bedőlését, ugyanis a gyártó stúdió aktivizálta magát, és megtalálta utódját, Peter Sollettet. A független filmest legtöbben a 2008-as Dalok ismerkedéshez révén ismerhetik, ami nem meglepő, hiszen a 2015-ös A nő, akit szerettem óta inkább csak tévésorozatos epizódokon dolgozott.

A film korábbi forgatókönyvét is McElhenny írta Jason Fuchs közreműködésével, azonban a Warner stúdió távozását követően két újabb írót szerződtetett a szkript újraírására, s Aaron és Adam Nee nyáron neki is látott a munkának, tőlük vette át a stafétát az új rendező. A terv egyébként az, hogy a film kellőképpen különbözzön a játéktól. A történet egy tinédzser lányról fog szólni, és társairól, kalandorok egy valószerűtlen csoportjáról, akik a gonosz Ender sárkány nyomában vannak, aki a pusztítást hozza el világukra, az Overworldre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!