Szekeres Viktor

Új hírek a Gyűrűk ura-tévésorozatról

Apró infómorzsa derült ki a LOTR-szériáról, ami az Amazonra fog érkezni.

Lehet, hogy még pár évvel arrébb van a The Lord of the Rings-sorozat premierje, de már most az Amazon legjobban várt szériájának számít a projekt. Úgy, hogy eddig szinte semmit sem tudtunk róla, azt sem, hogy mikor és kikkel fog játszódni a történet. Az Amazon azonban a napokban adott némi segítséget az időintervallumot illetően: a sorozat a Second Age során, azaz a Másodkorban, tehát Númenor korában játszódik majd. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 3000 évvel a Peter Jackson-féle mozifilmek előtt zajlik a története.

A tervezett Gyűrűk ura-tévésorozatnak egyébként JD Payne és Patrick McKay lesz a készítője, mondhatni csakis rajtuk, és a víziójukon fog múlni az, hogy sikerül majd a "tévés" változat. Érdekesség, hogy két, tévés tapasztalattal nem rendelkező íróról van szó, bár ez nem jelentett gondot annak idején a Game of Thrones esetében is. Az írópárosnak eddig egyetlen mozis kreditje van, a Star Trek: Mindenen túl, de benne voltak a Godzilla vs Kong írószobájában is, és ők írták a következő Star Trek-filmet is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    van némi elképzelésük az íróknak, hogy mit jelent 3000 év? Pláne vissza felé? LOTR filmhez képest meglepően primitív eszközökkel kell őket felszerelni (lévén, hogy a LOTR filmben is kb. a középkorban használt fegyverzettel voltak megáldva). 3000 év az már kihat a beszédre, a kultúrára de még a járásra is( napokban olvastam, hogy a középkori emberek milyen másképpen jártak mint mi: nekünk a sarkunk ér a talajhoz elsőként anno viszont a lábujjak. Ez eléggé más járást eredményezett. Forrás: https://index.hu/tudomany/til/2018/11/15/a_kozepkorban_egeszen_maskepp_jartak_az_emberek_mint_ma/) A technológiáról ne is beszéljünk. Szóval ez a 3000 évvel a múltban szólhatna kb. a kőkorszaki emberek mindennapjáról. Miért nem lehet mondjuk csak pár száz évvel a múltba rakni a sztorit? .
    De értem én, kell a pénz bármi áron, de ide a rozsdást, hogy a látvány világa az 1:1 LOTR. A karakterek kb. a LOTR is származhatnának, a ruházat a fegyverzet, a beszéd mind mind 1:1 azonosságot fog mutatni a mozifilmekkel. Lesz némi utalás arra, hogy most 3000 évvel vagyunk régebben, mert mondjuk másból nem lehet majd megállapítani.