Szekeres Viktor

Rossz hír A Karib-tenger kalózai rebootjáról

Kiszállt a Karib-rebootból a két író.

A tavalyi év egyik legjobb híre volt, hogy a Disney A Karib-tenger kalózai (The Pirates of The Caribbean) filmsorozatnak nem erőltette újabb epizódját, hanem elkezdték tervezni a rebootot, hiszen azt még a vérmes ellendrukkerek is elismerhetik, hogy a kalózos kalandfilmek műfaja nincs túlreprezentálva jelenleg a mozis palettán - már pedig a Johnny Deppes változat végérvényesen kipukkadt. A tervezett új sorozat azonban most akadályba ütközött.

A Disney ősszel szerződtette Rhett Reese-t és Paul Wernicket, hogy alkossák meg egy új Karib-tenger-franchise koncepcióját. Az írók azonban pár hónappal a munkájuk megkezdése után kiszálltak a projektből. A hogyan tovább kérdése egyelőre megválaszolatlan, de nem valószínű, hogy a stúdió veszni hagyná az eddig 7 milliárdos bevételt termelő franchise-át.

A Karib-tenger kalózai-sorozat 14 éve nagyszerűen indult, hazájában az első film még 305, a folytatás pedig 423 millió dollárt termelt, azonban ezeket követően a nézők elkezdtek elpártolni, hiszen a harmadik rész 309 millióját a negyedik 241 és az ötödik 173 milliós bevétele követte, miközben a nemzetközi bevételek így alakultak: 349, 643, 654, 805 és 622 millió dollár. Az ötödik részig még az Amerikán kívüli bevételek növekedése tarthatta a lelket a Disney-ben, de a majdnem 200 millió dolláros mínusz beverte az utolsó szöget a karibi koporsóba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    remek. StarWars reboot nem lesz? Esetleg egy remake? :)
  • Ender Wiggin #3
    amikor egy reboot bukik, az mindig jó hír...
  • kékherceg #2
    De hát ez jó hír
  • wraithLord #1
    Pedig egy ilyen 4. rész után nem csoda, hogy leesett az 5. részre az érdeklődés. Ami szerintem nem volt rossz.
    De mindegy, bírom a franchise-t, remélem sikerül összehozni azt a rebootot, ha már az eredetiből nem lesz semmi.