Ötvös Tibor

DVD-re való A Hunter Killer küldetés

Ideje lenne, hogy Gerard Butler kicsit visszavonuljon a filmektől és átgondolja, milyen irányba akarja tovább vinni karrierjét, hiszen A Hunter Killer küldetés újabb lépcsőfok a videotékák világába.

Hogy tetszett A Hunter Killer küldetés?
 • Tetszett, jó film volt
 • Közepes lett
 • Nem tetszett
 • Nem láttam
Gerard Butler karrierje az utóbbi években látványos hanyatlásnak indult. Talán a Támadás a Fehér Ház ellen első része volt az utolsó értékelhető munkája (legalábbis egy rétegnek bejött), azóta a Gengszterzsaruk és az Űrvihar is csak arra volt jó, hogy égesse magát kicsit. Sajnos A Hunter Killer küldetés sem az a film, ami visszaemeli az akciósztárok világába a skót színész/jogászt. Ennek oka többek között a rettenetes forgatókönyv és a készítők bátortalansága.

Adott egy igazán tökös kapitány, Joe Glass, aki bár sosem volt igazi vezetője egyetlen tengeralattjáró csapatnak sem, de mivel orosz vizeken elsüllyedt egy amerikai tengeralattjáró, így megkapja az esélyt, hogy kiderítse, pontosan mi is történt ott. Közben a szárazföldön az orosz elnök ellen puccsot kísérelnek meg és így egy éppen ott található négy fős kis kommandós csapat kiszabadítja őt és megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

Az alaphelyzet felérhetne akár a Vadászat a Vörös Októberre szintjére is, ám sajnos a megvalósításban rengeteg hibát találhatunk. Első és legfontosabb, hogy a készítők feltehetően nem merték felvállalni, hogy egy tengeralattjáró szűkös folyosóin játszódó politikai thrillert készítsenek, ezért behozták a felszíni csapatot. A második gond, hogy sajnos Butler nem olyan jó színész, hogy elvigye a filmet a hátán. Főleg, hogy a szerepe igazából annyi, hogy a vele éppen ellenkező és üvöltöző embereit teremti le, hogy aztán úgyis az legyen, amit ő akar.Gary Oldman, mint a film másik sztárja szintén nem élete alakítását nyújtja. Látványosa alibizik és felteszem, ezt a szerepet még korábban vállalta el és mintha kényszerből tudná le az alakítását. Nem meggyőző, nem érezni a jelenlétét a vásznon - és persze olyan ostoba szövegeket kap, hogy azt még ő sem tudja hitelesen eladni. A másik szomorú tény, hogy az idén sajnos elhunyt Michael Nygvist utolsó alkalommal látható a vásznon és kár, hogy egy ilyen filmmel búcsúzik a rajongóitól.

A Hunter Killer küldetés még az összecsapásokban sem hoz túl sok csemegét, hiszen a víz alatti csaták igazából abból állnak, hogy a szonár pittyegő hangját figyelve izgatottan várjuk, hogy most becsapódik a torpedó vagy sem. A felszíni harcok még egész jók, bár ott is előjön a kis csapat legyőz egy sereget vonal, de ezt már megszokhattuk a zsánertől. A harmadik helyszín pedig a Pentagon, ahol igazából csak aggódó embereket láthatunk és kész. Nem is érdemel több szót a film, mely tipikusan olyan alkotás, amit egyszer megnézünk, majd egy hét múlva már nem is emlékszünk rá.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
A Hunter Killer küldetés (Hunter Killer)
szinkronizált, amerikai-kínai akcióthriller, 121 perc, 2018
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Donovan Marsh
Producer: Gerard Butler, Mark Gill, Toby Jaffe, Neal H. Moritz, Matthew O'Toole, Alan Siegel, John Thompson, Les Weldon
Operatőr: Tom Marais
Vágó: Michael J. Duthie
Forgatókönyvíró: Arne Schmidt, Jamie Moss

Gerard Butler (Joe Glass)
Michael Nygvist (Sergi Andropoyov)
Caroline Goodall (Dover elnök)
Michael Trucco (Devin Hall)
Shane Taylor (Turner)
Gary Oldman (Donnegan)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • DrSoong #12
  Szerintem még ez is jobb film, mint a Venom!
 • UUUU #11
  Annyira nem volt rossz, par eleg nagy kretenseggel, de boven a nezheto kategoria, ennel lattam mostanaban sokkal tobb gyengebb filmet. Kozepes film, de lekoti a nezot vegig, ami fontos egy filmnel.
 • Zombee #10
  Nem mondhatnám. 2700 moziban kezdték teríteni odaát, valaki komolyan gondolta, hogy ez mozifilm. :)
 • Mokuska_Maki #9
  Mivel Big Bang Media film ezért ez DVD-re készült. Nekik csak ilyen filmjeik vannak már. Szarokat vesznek, mert nincs pénz....
 • Ender Wiggin #8
  A szerző billentyűzetéről letört a "q"? Nyquist, nem Nygvist. 2x is.

  @miestro: igen, tavaly meghalt, de ezt a fost 2016-ban forgatták...

  @kalapfos: szóval azt mondod, hogy a történelem minden negatív kritikájának, csábos, optimista címe volt? mondd nem fáj, mikor ezeket kitalálod?

  @NEXI: pontosan! Clancy stílusa fáj. Lehetetlen olvasni. A szakértelmét én azért nem vitatnám. És az ő Ryanje azért nem akkora akciósztár, mint a filmbeliek... A Crimson... hát, nálam az nem szerepel a legjobb filmek között, sőt, mint tengeralattjárós film, abszolút pontatlan.

  @csicso: mármint ki? a teljes stábról el lehet mondani ugyanezt...
  Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2018.11.06. 06:38:32
 • csicso82 #7
  Végignéztem az IMDB-n a filmográfiáját, több mint 20 éve filmezik és azóta ilyen hullámzó a filmek minősége amiben szerepel.
 • NEXUS6 #6
  "Az alaphelyzet felérhetne akár a Vadászat a Vörös Októberre szintjére is, ám sajnos a megvalósításban rengeteg hibát találhatunk. Első és legfontosabb, hogy a készítők feltehetően nem merték felvállalni, hogy egy tengeralattjáró szűkös folyosóin játszódó politikai thrillert készítsenek, ezért behozták a felszíni csapatot."

  Nálam a Crimson Tide, Utolsó esély az etalon. Nemmellesleg kiba jó zenét írt hozzá Hans Zimmer.
  Tom Clancy szerintem az olvashatatlanság határát karcolja könyveiben, pláne, hogy Dr. Jack Ryan, aki ha jól tudom ráadásul nem is terepmunkás, hanem elemző simán legyilkol mindenkit az Alkaloidától kezdve az aktuális orosz puccsistákig. A filmek mondjuk talán még javítanak is az alkotásokon, bár ez nyilvánvalóan az olyan fosokra nem igaz, mint a Vörös Vihar.
 • wraithLord #5
  Pl. mert az ember szeret más kudarcán szórakozni (a "cirkusz és kenyér"-ből ez a cirkusz), és ha a címében benne van, hogy szar a film, akkor elolvassa azt is, hogy miért, hadd kárörvendjen még egy kicsit. ...De az biztos, hogy rákattint.

  Persze ugyanígy a szimpla érdeklődés is okot ad(hat) a kattintásra, de szórakozni mindenki akar, viszont a film, vagy hogy miért jó, nem mindenkit érdekel.

  ----
  A Fast&Furios producert és a trailert látva várható volt, hogy nem lesz a legjobb. Talán maga a cím (Hunter Killer) eleve elárulja, hogy hova "árazták be" a készítők a művet.
 • ostoros #4
  Nem értesz te ehhez.
 • kalapos01 #3
  Miért írja valaki egy kritika címébe, hogy "szar a film". Kvázi kéri az olvasót, hogy el se olvassa a kritikát. A leadbe még oké, de ha van esze, a végére írja oda, hogy addig elolvassák a betűket, nem?