Szekeres Viktor

Második részt kaphat a Meg - Az őscápa

Már dolgoznak Jason Statham cápás filmjének folytatásán.

A Deadline értesülései szerint lehet, hogy visszatérhet a mozikba Jason Statham őscápája, ugyanis Catherine Xujun Ying executive producer azt mondta, hogy már elkezdődött a második rész fejlesztése. Elmondása szerint még igencsak a korai stádiumban vannak, tehát értelemszerűen forgatókönyvíró sem csalatkozott még a projekthez.

A Meg - Az őscápa (The Meg) a nyár egyik nagy meglepetés sikere volt, hiszen nem sokan számítottak arra, hogy a bedőlő látványfilmek között surranópályán ekkorát fog szakítani. A 140 millió dolláros világszintű nyitóhétvégét követően a 130 millió dolláros film Amerikában 143 millió dollárig jutott el, míg Amerikán kívül 384 millióig. Mondanunk sem kell, hogy a szörnyeteg a legnagyobb sikert Kínában aratta, ahol 153 milliós bevételen osztozhatott a forgalmazó a mozikkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #7
    Ha a kínai bevételnek is kb. a fele a készítők zsebébe megy, mint az amerikai piac esetén, és ehhez még hozzájön a többi országból is a 10-15%, akkor sem lesz több a bevétel, mint 180-200 millió. Egyes források szerint 178 millió dolláros költségek mellett (a legtöbb cikk azt írja, hogy legkevesebb 150-be került, de nyilván a szerzőknél is hiányzik a tárgyi tudás, amit csak tőled szerezhetnének meg). Ha ez szerinted nem "vékony", akkor én kérek elnézést.

    Persze, ahogy ostoros írja, a tényleges számokat senki sem tudja. Esetleg csak te... :-))))
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2018.11.01. 19:33:30
  • ostoros #6
    Még mindig elhiszed, hogy tényleg annyiba kerül a forgatás, amit bevallanak?
  • kalapos01 #5
    Évente 2-3 mínuszos nagyobb, hollywood produkció van a 75-80-ból, szóval az nagyon ritka - ezt illik azért tudni. A kérdés csak az, hogy mikor lesz pluszos (lehet, hogy a mozi utáni mínuszra gondoltál), és hogy mennyire lesz az. Mert nyilván, ha 2 évvel a mozis premier után, az gáz. Az is, ha hoz egy 100 milliós film 20 milliós profitot.

    A Meg esetében azért gondolod, hogy vékony volt a profit, mert kínai koprodukcióról van szó, ergó sokkal kisebb bevétel mellett is elégedett lett volna az amerikai fél. Az egésznek a lényege az, hogy míg egy amerikai stúdió filmje esetében a nemzetközi bevétel kisebb sajátprofitrészt jelent, míg a kínai bevétel végképp nagyon elenyészőt. A Megnél a kínai bevételnek a sajátprofit aránya többszöröse volt a kínai partner miatt, mint egy random film esetében. Egy 100+300 milliós film alapból folytatásesélyes, ld. Pacific Rim, a maga 200milliós büdzséjével (dettó ázsiai pénzes film!), de egy 150+400-as, ami 150-be sem került kábé 100 millióval többet hozott, így nobrainer.

    És ha valami legalább 100 millióval többet hoz annál, a profitábilis, akkor az minden, csak nem vékony, de persze a tárgyi tudás hiánya miatt ennek ismerete elnézhető.
  • Ender Wiggin #4
    elég vékony lehetett a profit. bár manapság már az is siker, ha nem áll meg mínuszban egy produkció...
  • hawkie22 #3
    Hopsza, tényleg.
  • kalapos01 #2
    a 140 előtt a világszintű szót átugrottad.
  • hawkie22 #1
    Most akkor ha jól értem a cikk szerint, akkor nyitóhétvégén összekapart 140 milliót, majd az azt követö idöben már csak összesen 3 millára futotta? Most akkor hogy is van ez?