Szekeres Viktor

Mégsem lesz populáris filmes kategória a 2019-es Oscaron

Egyelőre még nem válik valóra a legnépszerűbb filmeket Oscarral díjazó elképzelés.

A 2019-es Oscar-díjátadóra nem fog új, a legjobb populáris filmet díjazó kategóriával bővülni a kínálat. Az amerikai filmes akadémia, az Academy of Motion Picture Arts and Sciences ugyanis bejelentette, hogy egyelőre még sem vezetik be azt, azonban indoklásként nem a nagy felzúdulásra hivatkoztak, hanem arra, hogy a már bemutatott filmek esetében ez a döntés új kihívásokat támasztana és inkorrekt lenne azokkal szemben. A döntés ismételt implementálást ettől még újabb tervezések és egyeztetések fogják megelőzni.

Mint ismert a pár hónapja hozott döntés azért született, hogy az új kategória révén nagyobb eséllyel nyerjenek majd Oscar-díjat azok a filmalkotások, amelyek óriási népszerűségnek örvendenek a közönség körében, ám a kritikusokat nem igazán sikerült megnyerniük. Értelemszerűen ennek kapcsán abban bíztak, hogy a kimagasló népszerűségnek örvendő filmek kategóriája talán segít némileg lecsendesíteni azokat a kritikus hangokat, amelyek szerint a filmakadémia által elismert alkotások jelentős része nem tükrözi, hogy valójában mit akar nézni a nagyközönség.

Idén egyébként az eddigi reakciók alapján a következő filmek kaphattak volna jelölést a populáris Oscaron: Fekete Párduc, Bosszúállók 3, A hihetetlen család 2, Deadpool 2, Mission: Impossible 6, Crazy Rich Asians, Hang nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #15
    Valóban, sose nézte senki....
  • Andrevv #14
    Nekem ugyan 8, eddig sem érdekelt jóformán senkit az Oscar, ezután se fog...
  • Tikal #13
    És ezért egy díjat adunk? :D

    Meg te valamit félreértesz, az Oscar az a kritikusoké, nem az embereké. Nem az embereknek kell eldönteni, ki volt a legjobb színész vagy a film. Amiről te beszélsz arra ott vannak a top listák meg a mindenféle blogok vélemény felmérései.
  • Andrevv #12
    "Mi lesz a legjobb populáris film díjának kritériuma? Mennyit hozott a kasszáknál?"
    Nem. Amit a legtöbb ember megnézett és kedvelt, akár az is aki csak simán letöltötte. Lehetne csinálni egy felmérést, netes szavazást, imdb pontszám (habár ott nem tudom ki pontoz), valami ami tényleg az emberek véleményére alapoz és nem a kritikusokéra. A filmkritikusok pont olyanok mint a divatszakmában ahol félmeztelen férfiakat öltöztetnek nőnek és a divatbemutatóik kész hányinger.
  • Sequoyah #11
    "Legyunk oszintek", erre folytatod egy oriasi legbol kapott baromsaggal:D
    A tenyek meg ne zavarjanak, hogy az Oscar jelolt, plane az Oscar nyertes filmek bevetele tipikusan megugrani szokott a jeloles/dijatadas utan.
  • Sequoyah #10
    Helyes. Azt hogy mi az aktualis blockbuster amit meg kell nezni, es hogy melyik lett jo azt tudom mindenfele gala nelkul is, es a keszitoik is meg vannak jutalmazva vastagon...

    Az Oscarnak epp az a lenyege, hogy lassuk, milyen elet van a blockbustereken tul, hogy melyek az aktualis minosegibb filmek, amik nem feltetlenul nyerik el mindenki tetszeset ezzel. Ha nem lenne Oscar, vagy csak a fenti lepessel az Oscart is atvennek a blockbusterek, akkor aztan tenyleg csak szuperhos filmek mennenek a mozikban...
  • Tikal #9
    Szerintem először nézzük meg mit is jelent ez a kategória: díjazzuk a legjobb blockbuster filmet. Vagyis egy olyan filmet, amit futószalagon gyártanak. Mi lesz a legjobb populáris film díjának kritériuma? Mennyit hozott a kasszáknál?

    Egyébként meg nézz már utána az Oscar jelölt filmeknek, nagyon sok olyan mozi van köztük amik amugy közönség siker is volt, termelt a kasszánál rendesen, szóval nem igaz az amit állítasz, hogy egy oscar-os film az csak valami sznob izé lehet.
  • Andrevv #8
    Legyünk őszinték. Az emberek többsége amikor meghallja, hogy egy bizonyos film Oscart kapott, akkor már elgondolkodik azon, hogy talán mégse nézi meg, mert sokaknál az egy negatív jelző. Miért? Mert a tapasztalatok alapján ezek nagyon rétegfilmek, olyanok amiket kevesen néznek meg szívesen, ők viszont imádják. Az Oscar csak a komolyabb filmeseket és kritikusokat érdekel. Ezzel a kategóriával megpróbálták volna kicsit populárisabbá tenni, de egyelőre elmarad.
    Fölösleges arról papolni, hogy kinek mennyi az IQ-ja vagy ki mennyire sznob és kinek a véleménye számít. Az számít igazán, amit az emberek többsége néz szívesebben, az emberek többsége pedig segg hülye (nézőpont kérdése ez is), ez van.
    De örülhetsz, nem fogják az exkluzív díjátadódat bemocskolni egy ilyen alpári nép által kedvelt kategóriával és továbbra is többnek tarthatod magad mint mindenki más, az egód pedig sértetlen marad :P
  • Tikal #7
    Az egy átlagos popcorn film, semmi értékelhető nincs benne, se a képi világa, se a mondanivalója, se a zenéje, semmi nincs benne ami miatt megakarnám nézni még egyszer. Szégyen hogy egy ilyen kategoriát be akarnak hozni, hogy az ilyen semmilyen filmeknek is dobhassanak egy díjat....
  • BaliBoy #6
    :DDDD

    Csak röhögni tudok rajtad! Nem tudod értelmezni, amit olvasol és még fantáziálsz is hozzá.
    Kettőnk közül te vagy az, aki frusztrált. Megihletett az írásom, hogy ilyen hosszan fejted ki, hogy egy egomán vagyok. :DD

    A véleményemet meg tartom. Csak azért nyernek oscart olyan filmek, amik egyébként (túlzással) a kutyát nem érdeklik, mert akik kiválasztják a díjazott filmeket, ezzel próbálják mutatni, hogy mennyivel feljebb állnak intellektualitásban az egyszerű, halandó filmnézőnél. Persze aztán hazamegy és ő is beteszi a lejátszóba az Avangers 3. résztét.....
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.09.09. 10:23:33