Szekeres Viktor

Ismert fantasy regényből készít a Netflix sorozatot

Holland könyvet adaptál sorozatos formátumban a Netflix.

Letter For The King címmel rendelt be új sorozatot a Netflix Will Davies készítésében, s mindez azért számít nagy hírnek, mert a projekt egy ismert holland regény alapján fog készülni. Tonke Dragt ifjúsági fantasyje itthon Levél a királynak címmel jelent meg. Az Új-Zélandon forgatandó sorozat a Három Királyság világában játszódik és egy 16 éves, lovagjelölt fiúról, aki miután segíteni akar valakinek, egy veszélyes küldetés kellős közepén találja magát, ami akár az életébe is kerülhet.

A könyv hazai kiadásának hivatalos fülszövege a következő: "A 16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg.
A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.
A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet.
Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illetéktelenek kezébe kerül!
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kékherceg #2
    Valószínűleg ez is tiniknek készül.
  • Montanosz #1
    a film elég gyengusz lett, reméljük a sori jobban sikerül