Szekeres Viktor

Így néz ki egy Terry Pratchett-sorozat - az első videó az Elveszett próféciákhoz

Megérkezett a Good Omens első videója.

A héten San Diegóban kerül megrendezésre a Comic Con, ami a világ egyik legnagyobb, kockáknak szóló rendezvénye, melynek középpontjában már jó ideje nemcsak a képregények állnak, hiszen a filmek és a tévésorozatok is jókora jelenlétre tettek szert az elmúlt években. A sorozatok közül pedig természetesen nem csak a képregényes adaptációk, hanem az egyéb zsánerdarabok is képviseltetik magukat. Például az Amazonra készülő Good Omens, melyhez meglepetésre kiadtak egy videót, ami még nem előzetes, hiszen a forgatás jelenleg is folyik, de jóval több, mint a semmi.


Az Amazon Studios elég jó színészeket szedett össze a nemsokára bemutatásra kerülő Neil Gaiman/Terry Pratchett-adaptációjához, az Elveszett próféciákhoz (Good Omens), hiszen a két főszereplőt Michael Sheen és David Tennant fogja alakítani. De benne lesz még Jon Hamm, Jack Whitehall, Derek Jacobi, Nick Offerman és Miranda Richardson.

A könyv hazai kiadásának fülszövege nagyjából elárulja azt is, hogy miről fog szólni a sorozat: "Ha hihetünk Anges Nutter szép és pontos próféciáinak – az egyetlen teljesen megbízható jövendölésnek a világ jövőjéről –, akkor a világ egy szombati napon ér véget. Ami azt illeti, most szombaton. Nem sokkal uzsonnaidő után… Ami elég nagy fejtörést okoz Crowleynak, a Pokol itt ügyködő démonának (korábban kígyónak), és ellenpárjának, Azirafaelnek, aki aktív angyal és passzív antikvárius. Ők ugyanis szeretnek itt lenni. Így hát meg kell állítaniuk az Apokalipszis Négy Motorosát, kivédeni a Boszorkányvadász hadsereg (létszám: két fő) támadását, mindenekelőtt pedig megtalálni – tibetiek, földönkívüliek, atlantisziak és egyéb helyi érdekek között – az Antikrisztust, akiről annyit lehet tudni, hogy jelenleg tizenegy éves és egy angol kisvárosban unatkozik…"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Meridian #1
    Nos, ezt alig várom. :) A korábbi Pratchett adaptációk is remekek voltak.