Szekeres Viktor

A District 9 rendezője készítheti az új Robotzsaru-filmet

Folytatódik a Robotzsaru.

A legutóbbi Robotzsaru (RoboCop) film után nem nagyon volt szó arról, hogy folytatódhatna a franchise, pedig alapvetően nem kapott rossz véleményeket az epizód, ráadásul a bevételét sem kell szégyellnie, hiszen bár az Amerikában összekalapozott 59 millió dollár nem túl erős, Amerikán kívül mégiscsak befolyt 184 millió a 100 milliós költségvetésű filmnél. Most viszont úgy tűnik, hogy lesz 2. rész.

A Deadline értesülései szerint Neill Blomkamp rendezésében tér vissza a Robotzsaru az MGM stúdió produkciójában, a District 9, az Elysium és a Chappie rendezője RoboCop Returns címmel álmodta meg a filmet, ami egyenes folytatása lesz az eredeti filmnek, mégpedig egy annak idején felhasználásra nem került forgatókönyv alapján, amit az első rész írói, Ed Neumeier és Michael Miner jegyeztek. (Az ő szkriptjüket Justin Rhodes, a Terminátor-reboot és a Masters of the Universe szerzője fogja újraírni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #9
    A District 9-ban nem csak az volt a nagy szám, amit bemutatott a vásznon, hanem az is, amire utalt benne. A Johannesburg melletti nyomornegyedek, ahol az emberek bezárva élnek, és jobb híján tényleg macskakaját esznek, mert más nincs...

    Az a film sokkal kevésbé szólt az idegenekről, mint legtöbben hinnék.
  • BrockSamson #8
    Szerintem Verhoeven ugy tudott trasht csinalni, hogy kozben a film siman kifigurazta onmagat is, ez tetten erheto az elso Robotzsaruban es a Csillagkozi invazioban (nyomokban az Emlekmasban is).

    Neill Blomkamp mar neccesebb, D9-on kivul a tobbi filmje jo esetben is csak kozepes.
    Utoljára szerkesztette: BrockSamson, 2018.07.16. 15:42:42
  • leeloodallas #7
    A robotzsaru már akkor is ciki volt, amikor még újdonság volt. A folytatások meg...
    A "Blomkamp-univerzum" pedig vagy bejön valakinek, vagy nem. Ha normális színészeket alkalmazna, nekem kifejezetten tetszene. A District 9 főszereplője, a Chappie szereplői... Na jó, leszámítva a cuki bukszát.

    Mindegy, én legkevésbé sem várom a robotzsernyákot.
  • wraithLord #6
    Kb. mindegyik film tele van logikai baromságokkal, úgyhogy ez nem nagyon különbözteti meg őket egymástól. Viszont az igen, hogy pl. egyedi stílusban, nem túl megszokott módon kezelte a first contactot, ami valójában egy jól elkapott (főleg helyi) társadalomkritika volt.
    És ha már a helyszínnél tartunk, az is jó volt, hogy nem az USA-ban játszódott, és igen, a helyi akcentust jó hallgatni... :D

    De persze mindez lehet visszatetsző is (mondjuk azt nem tudom, hogyan, de biztos van ilyen :D ), nekem mindenesetre nagyon bejött.
  • cateran #5
    Sosem fogom megerteni mi tetszett a D9-en a nepnek....annyi logikai baromsag volt benne, hogy hihetetlen....(na jo, a foszereplo akcentusa odabaszott...de ahhoz meg angolul kell nezni :D)
  • wraithLord #4
    Na, a RoboCopban van is Blomkamp téma, pl. ott vannak a Nuke-on függő drogos bandák, a simán csak szarul élők, és a seggüket fényező OCP-sek/OCP kegyenc burzsoá segg réteg, akiket lehet szivatni.
    Az eredeti film felállása pont az ő stílusának kedvez.
  • Macropus Rufus #3
    Nekem tetszett az Elysium. A Chappie nem. A District igen, és várom a folytatást.
    De látta valaki a Rakka-t? Az sem rossz. Ez is Blomkamp film. És marha jó.
    Sztem a Robotzsaru sem lesz rossz, de félek, hogy be fogja vinni a szegregációt, mint fő vonal. Ez mindegyik filmjében fellelhető.
  • Ender Wiggin #2
    Hála az égnek, hogy nem a fos új verziót folyatják. Bár a főszereplő Weller nélkül tulképp tök mindegy ki és mit csinál, nem lesz meg a fíling.
  • takysoft #1
    hát amilyen az elysium meg a chappie lett, jobb is, ha nem folytatja a District 9-t....

    értsd: messze nem kritikán aluli alkotásokról beszélnük, de míg a District 9 egy mestermű, addig az utóbbi kettő elég középszerű egyszernézős filmecske.
    Nem lenne neve Blomkamp-nek, ha ezekkel kezdte volna.

    Eleinte még vártam tőle valamit. Már nem. Lepjen meg, ha tud, de nem számítok jó filmre.
    Főleg nem nem-eredeti anyag mellett. Ebbe már ötlet se nagyon kell. Hozza az iparosmunkát, a név meg eladja.