Szekeres Viktor

A Tűzgyűrű 2 még a múltkorinál is kevesebb embert érdekel

A Pacific Rim 2 nem váltotta meg Amerikát, de lehet, hogy a világot meg fogja.

Az elmúlt években legalább féltucat olyan mozifilmet mutattak be, amelyek Amerikában csúfosan megbuktak, azonban nemzetközileg több százmilliós bevételt generáltak. Ezen filmek többsége azonban a tervek ellenére sem kapott folytatást, ami remekül jelzi azt, hogy a hollywoodi stúdiók számára még mindig az amerikai bevétel számít kiemeltnek, a külföldi plusz dollároknak csak töredéke jut vissza a stúdiókhoz.

Míg például a Warcraft vagy az Assassin's Creed (egyelőre) nem kapott második részt, a Pacific Rimnek mégis összejött ez a bravúr, és az óriásrobotos film második része most került a mozikba. Amerikában várható volt, hogy a film gyengébben fog startolni, mint az első rész, azonban utóbbi 14 milliós bevétele után a mostani 10 milliós nem számít annyira rossznak. Bár az érdeklődés mértékének csökkenése elég számottevő, a korábban várt 20-21 millió dolláros nyitóhétvége így legalább 25 milliós lesz, ami talán 50-60 millió dollárt is fog fialni a filmnek Amerikában.

A nagy kérdés, hogy a Pacific Rim 2 hogyan fog teljesíteni nemzetközileg. Az első rész a 102 milliós amerikai bevétel mellé Amerikán kívülről még 309 millió dollárt hozott, bár az is igaz, hogy annak 36%-áért egyedül Kína felelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!