Szekeres Viktor

Arany Málna-díj: 2017 legpocsékabb mozis teljesítményei

Animációs film lett a tavalyi leghitványabb, férfi kapta a legrosszabb színésznő díját, és még Tom Cruise is nyert. Vagyis veszített.

Láttad Az Emoji filmet?
  • Igen.
  • Nem. És most már nem is nézem meg.
  • Nem, de most már mindenképp megnézem.
Az idei Oscar-gála kapcsán 38. alkalommal került kiosztásra a legrosszabb filmeknek és legpocsékabb filmes teljesítményeknek járó The Golden Raspberry Awards (röviden: Razzies), azaz az Arany Málna-díj. Természetesen nem egy komoly díjról van szó, hiszen míg az Oscart az amerikai filmes akadémia tagja ítélik oda az általuk arra érdemesnek tartottaknak (a szervezet tagságát rengeteg színész, rendező és egyéb filmes alkotja), addig az Arany Málnára jóformán az szavaz, aki akar (a tagság olcsón megvásárolható bárki számára), a filmeket még megnézni sem kötelező ehhez.


Korábban többször is előfordult, hogy az Arany Málna egyetlen filmet "pécézett ki" magának és szórta meg díjakkal, de két-három éve az lett a trend, hogy annak ellenére, hogy akadt "nagy nyertes", több film is kiemelésre került. Tavaly azonban ismét egy nagy nyertes, illetve vesztes volt, egy erőltetett propagandafilm, a Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party tarolt jó pár kategóriában is, míg a díjak morzsáit a Batman és Superman: Az igazság hajnala szedegette fel. Idén ismét erőteljesen egy filmre koncentrált a díjátadó: Az Emoji-film négy díjat kapott, köztük a legfontosabbat, a legrosszabb filmét, amit így először kapott meg animációs alkotás.

Mivel a kiemelt film nem tartalmazott jelölhető alakításokat, ezért az esetlegesen jobb sorsra érdemes színészeket ezúttal más filmekből válogatták ki. A négy színészi kategóriában négy filmből jelöltek természetesen nagy neveket, hiszen jelentéktelen színészeknek nagyon ritkán van esélye "győzedelmeskedni". A legnagyobb sztár közülük Tom Cruise, aki A múmiáért lett a legrosszabb főszereplő, és Tyler Perry is ismét kiemelésre került visszatérő karaktere, Madea kapcsán - a színésznők között. A mellékszereplők díjain két folytatás, a Megjött apuci! 2, valamint A szürke ötven árnyalata 2 nagy nevű színészei osztoztak.

Mel Gibson díjának a pikantériája, hogy tavaly pozitívan emelték ki az Arany Málnán, mondván sikeresen revideálta magát, hiszen miután 2014-ben legrosszabb mellékszereplőként volt jelölve, tavaly rendezői Oscarra volt esélyes. Most pedig Málnát nyert. Az idei pozitív díj a Baywatch-nak jutott, mely "az a Málna-jelölt, ami annyira rossz volt, hogy szerette a nép".

A jelöltek teljes névsorát itt tettük közzé, íme a díjazottak.

Legrosszabb film: Az Emoji-film
Legrosszabb színész főszerepben: Tom Cruise / A múmia
Legrosszabb színésznő főszerepben: Tyler Perry / BOO! 2: A Madea Halloween
Legrosszabb színész mellékszerepben: Mel Gibson / Megjött apuci! 2
Legrosszabb színésznő mellékszerepben: Kim Basinger / A sötét ötven árnyalata
Legrosszabb rendező: Anthony (Tony) Leonidis / Az Emoji-film
Legrosszabb forgatókönyv: Az Emoji-Film
Legrosszabb párosítás: Bármelyik két visszataszító emoji / Az Emoji-film
Legrosszabb előzményfilm, feldolgozás, koppintás vagy folytatás: A sötét ötven árnyalata

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sárkánylovag #3
    Nagyon egyszerűen meg lehet ezt fogalmazni értékrend rombolóak, mindkettő.
    Ha érted mi a bölcsesség és az okosság között az eltérés akkor ez is menni fog.
    Ez ugyanolyan mint a youtubberek ott is van egy alja akik megtesznek dolgokat a nézettségért , és lehet ez akár tetszik is egy 8 évesnek , a felnőttek meg tisztán látják hogy pár félbolond csak tartalom nélkül.
    A mozis nézettség nem számít , lehetne ide venni a transformers-t is vagy egy újabb Matt Damon filmet...
  • kalapos01 #2
    Max annyi baj van veled, hogy idióta vagy, mert azt hiszed, hogy csak azért, mert tetszett neked egy film valamennyire, akkor baj van veled. Miért lenne baj? Tudom, hogy jár errefelé pár korlátolt, akik az alapján ítélik meg az embert, hogy bejön-e neki egy film vagy sem, de ettől még nem kell ilyen hunyászkodónak lenni.

    Vagy azt hitted, hogy nincsenek itt is bőven, akiknek bejött a Múmia vagy a Baywatch vagy Sötét 50? Tény, hogy a többség meg sem nézte őket, így fogalmuk sincs róla, de ettől még léteznek rajongók.
  • tom_pika #1
    hmmm... szerintem Az Emoji-film simán megütötte az átlag animációs filmek szintjét. Valami baj lehet velem.