Szekeres Viktor

A Pacific Rim 2 marketingesei a Transformers-rajongókat veszik célba

Az új Pacific Rim-plakátok láttán az átlagember a Transformers-sorozatra fog asszociálni.

Miután az első Pacific Rim-film és a legutóbbi Transformers is eléggé leszerepelt Amerikában, így némiképp meglepő, hogy a Pacific Rim: Uprising, azaz a Tűzgyűrű: Felkelés új plakátjáról csak az jön le, hogy egy óriásrobotos filmről van szó - amiben nincsenek akkora sztárok. Ebből persze következik az is, hogy a gyártó lemondott az amerikai piacról, inkább a nemzetközire koncentrál, azon belül is Kínára, még akkor is, ha az ottani bevételnek jóval kisebb hányada folyik vissza a stúdió zsebeibe, mint például Európából.

Aki az adatokra kíváncsi: Amerikában csupán 102 millió dollárt hozott a Tűzgyűrű, viszont a világ többi részén viszont 309 milliós bevételre tett szert, amiből csak Kína 112 millióval részesedett, így talán az sem meglepő, hogy az ázsiai országban a filmet nem a Universal fogja forgalmazni, ellenben a világ minden más országába ők juttatják el a filmet. Hozzánk a Lázadás április ötödikén érkezik meg.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #8
    A Transformers a Marvel képregényekben elég erős sztorit kapott a 80-as években, és azok felnőtt fejjel újraolvasva sem koptak meg. Ugyanez a rajzfilmekről nem mondható el, azok kevésbé élvezetesek felnőve. De a képregényekben nem szűkölködtek az eseményekben, balhékban, és bizony hullottak is a szereplők.
  • Torisaru #7
    Igen, látszik hogy olyan filmet csinálnak amit az emberi szem meg így az agy sem tud felfogni!
    Hú de pörgős akció aminek nem kell értni a storyját csak süsse ropogósra a nézők agyát.
    Ezt még letorrentezni sem éri meg annyira értéktelen.
  • wraithLord #6
    Az biztos. Az első Transformers rész viszont nem volt rossz. A Pacific Rim pedig mégiscsak Guillermo Del Toro, még akkor is, ha az olyan munkái közül való, amit muszájból csinált pénzszerzés gyanánt ("Örömfilmnek" ott van pl. a Pan's Labirinth).
    Majd várd meg a Pacific Rim 2-t, nem sejtek semmi jót. :D
  • BrockSamson #5
    Nem vitatom, hogy a Transformers univerzuma termeszetesen sokkal kidolgozottabb, ha a kepregenyeket es a rajzfilmeket vesszuk, a Pacific Rim a kanyarban sincs, de ez sajnos nem sokat javit a Bay filmek minosegen.
  • wraithLord #4
    Hát az egyikben mindenféle háttér nélkül csak úgy létrehoznak egy szituációt, amiben bazinagy izék püfölhetik egymást a kisgyerekek, a gyereklelkű nézők és az ázsiaiak nagy örömére.

    A másik egy technológiai alapú idegen faj többtízezer éve tartó belső küzdelméről szól, amibe a galaxis többi része, így az emberiség is berántódott a történelem során többször is.
    Ugyan a Transformers gyerekjátékokként indult, és eredetileg csak ezeket akarták reklámozni, de egész érdekes dolog nőtt ki belőle, aminek esetleg valami értelme is van.
    Egy szokványos, jó és rossz örökké tartó küzdelméről szóló, akár erkölcsi töltettel is rendelkező, óriási ismeretanyaggal, lore-ral megtöltött scifiszerű mesevilág lett belőle.

    Az első Trafó film szerintem jobb, és értelmesebb volt, mint az első Pacific Rim, és mindkét univerzum filmes szempontból ugyanolyan, teszem azt gagyi. Viszont maga az univerzum a Trafóknál lényegesen értelmesebb.
  • zetortraktor #3
    Egyiket sem láttam.
  • BrockSamson #2
    Szerintem pedig forditva. Na bumm.