Szekeres Viktor

Az év egyik legtöbb veszteségét a Szárnyas fejvadász 2049 termelheti

Elég nagy bukás lett a Szárnyas fejvadász 2049.

Az új Szárnyas fejvadász újabb remek példa arra, hogy hiába nagyon jó egy film, a siker csak akkor biztos, ha az embereket érdekli is. A Blade Runner-kampány pedig úgy tűnik, nem nagyon győzte meg a fiatalabbakat, vagy legalábbis azokat, akik nem látták az első filmet, éppen ezért nem mertek beülni a folytatásra.

A 150 milliós költségvetéssel készül alkotás eddig Amerikában 87, a világ többi részén pedig 155 milliós bevételt hozott. Ennek a csalódást keltő produkciónak pedig megvan a böjtje, ugyanis a The Hollywood Reporter bennfentes forrásai szerint így a gyártó Alcon, valamint a befektetői 80 millió dolláros veszteséggel kell, hogy számoljanak, ami az év egyik legnagyobb mínuszát jelenti, már ami az amerikai mozis premiereket illeti.

Ilyen teljesítmény mellett szinte biztosra vehető az is, hogy a Blade Runner franchise-szá alakítása is kútba esett, hiszen októberben még arról szóltak a nyilatkozatok, hogy a sikerhez világviszonylatban legalább 400 milliós bevétel fog kelleni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #21
    Na ja, nem csalódtam, ez a cikk pont olyan, mintha te írtad volna ;-)
  • kalapos01 #20
    Hagyd, látványosan fingja sincs a mozis bevételekről, totál hülye hozzájuk.
  • Zombee #18
    Az a baj, hogy a cikk valóban hülyén van megírva, mert a 150 milliós költségek mellé 87+155 milliós bevételről ír. Ami így ebben a formában nem igaz. Mert kinek is a bevétele ez a 87+155 millió? A moziké. Sok ezer mozi osztozik ezen a pénzen, amiből kifizetik az adót, a forgalmazót, megtartják a jussukat, a forgalmazónak menő részből a forgalmazó kifizeti az adót, megtartja a jussát, a maradékot meg elutalja a stúdiónak. Aki ebből kifizeti az adót, levonja a gyártási költségeket, majd ami marad, az a haszon. :)
  • Tinman #17
    Nem megy át tényleg?

    Oké ez át fog: Lófasz ez a cikk így! Vannak számok a cikkben, de kb. bármik lehetnének, mert a cikkben szereplő számok alapján ez egy nyereséges mozi, aztán rohadtul nem.

    Mi a faszért nem lehet úgy cikket írni, hogy legalább önmagának ne mondjon ellent?
  • molnibalage83 #16
    Halkan kérdem, hogy te mit tudsz? Mert a mozik jegybevételét adják meg mindenhol. Az, hogy ebből mennyi jön le azt már írták. ÁFA van a világ országainak többségébe. A vetítésnek is van költsége, az lánc minden eleme sápol valamennyit, mert ők is profitból élnek + marketing.
  • Hoz_Hun #15
    "...csak azokat a számokat, amik a cikkben vannak. Már pedig azok nyereségről tanúskodnak."

    Tényleg? Akkor a Valerian meg a Ghost in the Shell is sikeresek, mert érted... a számok azt mutatják. Azzal kár is foglalkozni, hogy lövésünk sincs, hogy pontosan hogy és mikből tevődik össze a filmköltség/bevétel. Aki azt mondja, hogy ezek a filmek anyagilag bukták azok... irigyek.

    Ha te ettől jobban alszol, ki vagyok én, hogy az utadba álljak...
  • Tinman #14
    "ami Amerikában és nemzetközileg is 30-50-80 milliós tétel."

    Vagyis nem tudod.

    "Került a film kábé 215 millióba"

    Kábé, tehát ezt se tudod.

    "meg mondjuk 60 milliót. Vagy 80-at. Vagy százvalamennyi, gőzöm sincs"

    Ezt meg főleg nem.

    Ergo nem tudsz semmit, csak azokat a számokat, amik a cikkben vannak. Már pedig azok nyereségről tanúskodnak. Leesik végre, hogy mi a gond?
  • Tinman #13
    "így ez nem mond semmit"

    Itt a gond... ezzel így összeadni, kivonni lehet, amiből kijön egy eredmény, ami nem igaz. Erről beszélek.
  • Zombee #12
    Egy stúdió sem azért készít filmet, hogy 20 év múlva legyen belőle bevétel. A színészeket, adókat, mozikat most kell kifizetni. Nyilván nem dől be a Warner és a Columbia ettől a bukástól, hisz tavaly is, idén is voltak nyereséges filmjeik, de a cél mindig az, hogy egy film önmagát tartsa el. Ha meg teljesen az Alcon-é a gyártás, nekik már nyilván kellemetlenebb.

    Feltételezem, a Warner is marhára elégedett, hogy megnéztem 20 éve a tévében az eredeti Szárnyas fejvadászt, meg megvettem a DVD-t pár éve, amikor kijött itthon. :)
  • Ender Wiggin #11
    Hogy a régi mennyire volt siker, azt a stúdión kívül senki sem tudja, mert 35 éve még nem volt olyan publikus nyilvántartás, mint ma. A filmek anyagi oldalát nyilvántartó oldalak alig pár országot vesznek figyelembe, mint "külföld", pedig nyilván nem csak 3 helyen vetítették az USÁ-n kívül (én is magyar moziban láttam először). De tény, hogy mikor egy rizikós témához nyúlnak, nem jó ómen a 150 millió feletti büdzsé egy olyan rendezővel kombinálva, aki leginkább a kultursznoboknak imponál, a fizetőnézőnek nem...