Szekeres Viktor

A szolgálólány meséje, Az alelnök és a Hatalmas kis hazugságok a legjobb sorozatok

Amerikában ismét odaítélték a legjobbnak tartott drámának, komédiának és limitált sorozatnak járó díjakat, és persze a közreműködőket is elismerték.

Hány sorozatot nézel a legjobb dráma jelöltjeib?l? (Better Call Saul, House Of Cards, The Crown, The Handmaid’s Tale, Stranger Things, This Is Us, Westworld)
 • Mindet.
 • Csak egyet nem.
 • 3-5-öt.
 • Csak kettőt.
 • Ciki, de csak egyet.
 • Bocs, de nem nézek jó sorozatokat.
A héten 69. alkalommal tartották meg a főműsoridős televíziós Emmy-díjak átadását, mely során a legjobb sorozatok, valóságshow-k, beszélgetős műsorok, limitált sorozatok és szkeccssorozatok készítőit, illetve közreműködőit díjazták. A Stephen Colbert által vezetett eseményt Amerikában a CBS csatorna közvetítette, itthon pedig az HBO2 próbált meg jó pontokat szerezni előfizetőinél az élő adás átvételével.


Múlt héten már kiosztották a díjak egy részét, mondhatni a töltelék díjakat, amiknek az átadása nem kerül képernyőre főműsoridőben, ezek a technikai elismerések, valamint a kevésbé fontosnak tartott kategóriák (vendégszereplők, tévéfilmes, illetve a valóságshow-s kategóriák zöme). Ekkor kiderült, hogy a legjobb animációs sorozat a tavalyi idényben a Bob burgerfalodája volt, a legjobb dokureality a United Shades Of America: With W. Kamau Bell, a legjobb strukturált reality a Shark Tank, a legkiemelkedőbb vendégszereplők pedig Gerald McRaney és Alexis Bledel, valamint David Chappelle és Melissa McCarthy, előbbi kettő a drámákban, utóbbiak pedig komédiákban.

Idén nem ismételhetett a drámák között a Game of Thrones, hiszen a hetedik szezonját későn mutatták be, így helyére The Handmaid's Tale lépett, első komoly Emmy-sikeréhez segítve ezzel a Hulut, a komédiáknál viszont (szokás szerint) a Veep lett a legjobb. Míg például a Westworld vagy a Stranger Things sok jelölése ellenére szinte egy komolyabb díjat sem nyert, addig a már említett The Handmaid's Tale még két színészi, egy írói és egy rendezői elismerést is besöpört, de a limitált sorozatok között a Big Little Lies is tarolt: a fődíj megszerzése mellett egy rendezői és három színészi sikert aratott.


Kellemes meglepetés volt, hogy Donald Glover főszereplőként és rendezőként is díjat kapott az Atlantáért, illetve az is, hogy a legjobb férfi főszereplő Sterling K. Brown lett egy olyan sorozatért, a This Is Usért, amely nem kábelen és nem is streaming szolgáltató kínálatában látható, hanem klasszikus, országos lefedettségű csatornán. Ráadásul idén is akadt furcsaság a díjak között, hiszen a tévéfilmes kategóriában ismét egy sorozatepizódot díjaztak, a Black Mirror 3. évadának 4. részét, a San Juniperót - ami ráadásul nem is tévében volt látható, hanem a Netflix kínálatában.

Hány sorozatot nézel a legjobb komédia jelöltjeib?l? (Black-ish, Master Of None, Modern Family, Silicon Valley, Atlanta, Unbreakable Kimmy Schmidt, Veep)
 • Mindet.
 • Csak egyet nem.
 • 3-5-öt.
 • Csak kettőt.
 • Egyetlen egyet.
 • Nem nézek jó komédiákat.
A legnézettebb sorozatok, ahogy azt már megszokhattuk, nem nagyon kaptak jelölést. Sem az NCIS, sem a The Walking Dead, sem pedig a The Big Bang Theory nem volt tényező 2016/17-ban. Mindez persze nem csoda, hiszen manapság egyiket sem lehet a minőségi darabok között emlegetni, az viszont valahol sajnálatos, hogy olyan lenyűgözően kreatív szériák, mint mondjuk a Legion, vagy kritikailag elismertek, mint a The Leftovers, nem nagyon kaptak jelölést.

Íme a kiemelt kategóriák nyertesei, a többi pedig az Emmy hivatalos oldalán olvasható el.

Legjobb dráma: A szolgálólány meséje
Legjobb komédia: Az alelnök
Legjobb drámai férfi főszereplő: Sterling K. Brown (Rólunk szól)
Legjobb drámai női főszereplő: Elizabeth Moss (A szolgálólány meséje)
Legjobb drámai férfi mellékszereplő: John Lithgow (The Crown)
Legjobb drámai női mellékszereplő: Ann Dowd (A szolgálólány meséje)
Legjobb komikus férfi főszereplő: Donald Glover (Atlanta)
Legjobb komikus női főszereplő: Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök)
Legjobb komikus férfi mellékszereplő: Alec Baldwin (Saturday Night Live)
Legjobb komikus női mellékszereplő: Kate McKinnon (Saturday Night Live)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!