Szekeres Viktor

Két bukás után a Disney sikerré varázsolta a Pókember-sorozatot

Végre megint egy sikeres Pókember került a mozikba.

Most hagyjuk azt, hogy jó volt-e az új Pókember, a Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming), hiszen mindenkinek van saját véleménye róla - nyilván a többségnek tetszik. A siker kapcsán a minőség csak az egyik tényező. Sokkal fontosabb az, hogy érdekelte-e a film az embereket. És ez, az előző kettő, Marc Webb által rendezettekkel ellentétben végre érdekelte. Van, akit a reklámok miatt, mást pedig azért, mert ilyen sok jót lehetett hallani róla, de az okok a tényeken nem változtatnak.

A Hazatérés amerikai bevételei a napokban lépték át a 300 millió dollárt, márpedig erre egyik Csodálatos pókember sem volt képes: az első rész 262, a folytatás pedig 203 millió dollárt termelt. Ez persze csak az érme egyik oldala, ugyanis hó végéig az is ki fog derülni, hogy a nemzetközi közönség miképp vélekedik a legújabb Pókemberről. Eddig ugyanis azt vehettük észre, hogy az idei film bevételei nem érik el a két Amazingét. Bár az is tény, hogy pár helyen nem mutatták be, köztük Japánban (most volt a premier) és Kínában (szeptemberi bemutató lesz), de a film eddig 377 milliónál tart, míg a két előzmény 500 millióig jutott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    700+ milliós összbevételű filmekre aligha mondhatjuk, hogy bukás. Lehet, hogy a marha nagy költségvetés miatt nem volt akkora haszna a stúdiónak, de ekkora bevétellel és nézőszámmal nem bukás.