Szekeres Viktor

Új előzetest kapott a Dark Tower

Még mindig sokan bukást néznek ki a Setét torony-filmből.

Sokan továbbra is a nyár egyik nagy zakójának várják A setét torony (The Dark Tower) mozifilmet, ami Stephen King regénye, illetve fantasy-ciklusa alapján készült. És ezen az új, lejjebb látható előzetes érkezése sem változtatott. (Talán érdemes megjegyezni, hogy a trailer nemzetközi piacokra készült, tehát Amerikában a mozikban nem ezzel reklámozzák.)


Az Amerikában augusztus negyedikén bemutatásra kerülő filmet Nikolaj Arcel rendezte, aki eddig skandináv filmeket jegyzett, többek között az Oscarra is jelölt Egy veszedelmes viszonyt. Érdekesség, hogy Arcel emellett forgatókönyvíróként is igen termékeny, ő írta például a zseniális Fácángyilkosokat, illetve a Nyomtalanult, a legnagyobb sikerét pedig A tetovált lány adaptációjával érte el. Így nem is meglepő, hogy újraírta az Akiva Goldsman által írt eredeti szkriptet, mely még akkor készült, amikor Ron Howard rendezte volt az adaptációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #7
    hat ez sem lesz siker....
  • Cyberdog #6
    1862-s értelmezőszótárban keresd a setét szót. A setét a sötét archaikus megfelelője. Némelyik tájegységben, még ma is használatos. Mivel még jó néhány helyen ezt a formát is használják, inkább szóhasadásról beszélünk, sem mint archaizálásról.
    Pl:
    - szög - szeg
    - fel - föl
    - kever - kavar
    - veres - vörös
    és
    - setét - sötét
    - setétség - sötétség
    - setétít - sötétít
  • Andrevv #5
    Valaki árulja már el, hogy mi a különbség a setét és a sötét szavak között? Az értelmező szótáram valószínűleg túl régi mert nincs benne "setét" és ha rákeresek csak a filmet meg a könyvet kapom, semmi mást :)
  • KoLaMan #4
    A magam részéről rettegek ettől a filmtől. Én anno folyamatosan olvastam a részeket a megjelenésükkel egy időben (imádkozva, hogy King befejezze - nem úgy mint a simlis R.R. Martin) - szóval van érzelmi kötődés. Persze reménykedek.
    Sajna Idris Elbával nem vagyok kibékülve (NEM a bőre színe miatt). Bennem egy szikár, vékony, magas pasas él - pont mint McConaughey. Szerintem, ha fordítva osztják a szerepet, jobb lett volna (és akkor a főszereplőt egy nagyságrenddel jobb színész is játsza).
    Az sem világos, mégis mi lesz a filmben a 8 könyvből, még ha akár 3-4 órás lesz is a film. Az látszik, hogy az elején kezdik, de az is látszik, hogy nem nagyon ragaszkodnak az eredeti sztorihoz - sajna.
    Attól is félek, inkább a nagy tömegnek akarnak megfelelni, vállalva a könyveket olvasók és szeretők haragját is (a trailer nagyon erre utal).
    Szóval túl sok balsejtelem egy csöpp reménnyel szemben. De majd meglátjuk.
  • NEXUS6 #3
    Hálivúd a sukárságnak mindíg új dimenzióit fedezi fel! XD

    Hol van már az hogy marcona képpel lassítva vonulunk a kamerába bámulva egy robbanással a háttérben!? Vagy mátrixosan körbeteker a kamera, miközben bekapom a feldobott tic-tacot, vagy szintén mátrixosan féltérdre érkezek földre egy ejtőernyővel sem bevállalható magasságból!? Vagy kanyarban ellövök Andzselina Dzsóli feje mellett!?

    Ez az új igazi rajság, amikor levegőben töltöm a fegyvert! XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.07.13. 12:46:25
  • Whysper #2
    Dewri egyet is értenék veled,de amikro gú yfordult,hogy a levegőben lévő golyóval töltötte be a fegyvert úgy,hogy a golyó belecsúszik a a tárba fordulás közben. itt már kizártnak tünt,hogy Én ezért jegyvételre adjam a fejem!
  • Dewri #1
    Valószínűleg csak a könyvek olvasói számára lesz bukás. Látvány/akció van benne, ez kell a népnek, az hogy köze nincs a történethez, nem annyira érdekes manapság sajnos...