Szekeres Viktor

Új, a District 9 világában játszódó film készül

Úgy folytatódhat a District 9, hogy közben mégsem folytatódik.

Neill Blomkamp, rendező a The Verge-nek adott a napokban egy hosszabb interjút, amiben sok mindenről beszélt, többek között egy saját stúdió alapításár, a District 9-ról, és persze a tervezett Alien-filmjéről. Utóbbival, a papíron Alien 5-ként futó projekttel kapcsolatban ő is elmondta, hogy a projekt elhalt, így nem érdemes számítanunk rá, és közben azt is kétségbe lehet vonni, hogy Ridley Scott kap lehetőséget arra, hogy folytassa az Alien: Covenantet, melynek bevételei nem túl jók.

Blomkamp arról is beszélt, hogy nemsokára elkészíthet egy új filmet, ami a District 9 világában játszódik. Részleteket erről nem árult el, csak annyit, hogy kifejezetten a tervezés fázisában jár, így szó sincs arról, hogy belátható időn belül forgatásra kerülne.

Blomkamp eddig három filmet rendezett. Míg a sztármentes District 9 2009-ben pusztán előzeteseinek és koncepciójának köszönhetően 37 millió dolláros nyitóhétvégét ért el Amerikában (és még legjobb filmes Oscar-jelölést is kapott), addig a Matt Damonnel felturbózott Elysium már csak 29,8 millió dollárra volt jó a kezdő hétvége tekintetében, a Chappie még ettől a kezdéstől is messze elmarad 13 millió dollárral. Összességében a District 9 30 millió dollárból 116 milliós bevétel hozott Amerikában, míg 95 milliósat a világ többi részén. Az Elysium 115 millióból 93 + 193 millió dollárt, míg a Chappie 49 millióból 32 milliót belföldön, míg 70 milliót Amerikán kívül. A közönség az IMDb-s pontszámok alapján 8.0-ra értékelte az első filmjét, csak 6.6-osra a másodikat, míg 6.9-esre a harmadikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #11
    Én a Rakka-t várom. Az előzetesek alapján jó filmnek ígérkezik.
  • NEXUS6 #10
    Szerintem is mindhárom filmje bőven nézhető kategória. Sajátos, hasonló látásmóddal. A 9. ker összetetten és korát megelőző módon boncolgatta a migráns kérdést (nem minden idegenlény/migráns agysebész, meg botanikus ugye), a Csöpi kicsit lájtosabb volt, hasonló lecsúszott karakterekkel, de kb kifejezi, hogy a társadalom mélyebb rétegeinél hogy fog majd lecsapódni a robotizálás.

    Jó lett volna, ha az új Alien filmet inkább ő rendezi, de erről már valszeg Scott balfaxkodásai miatt örökre lecsúsztunk. :(
  • Danecay #9
    +1
  • Hoz_Hun #8
    A Chappie egy bűnrossz film... de örülök, hogy azért létezik ember akinek tetszik.
  • harmi2009 #7
    Szerintem mind a 3 film jó. Az Elysium tipikusan amerikai stílusban volt forgatva.
    A D9-hez és a Chappie-hez kell egy hangulati állapot, hogy élvezni lehessen.
  • AZUL #6
    nemtudom nekem a Chappie bejött... volt mondanivalója. és telitalálat volt a szereposztás is. kicsi rövidzárlat áthallása volt a filmnek, de az nem baj...
  • MsUser #5
    Oats Studios
    https://youtu.be/zoiezEB9n2Q
  • Yagami #4
    Dehogy volt az, csak nem értesz hozzá (nem tudod mit nézel) és/vagy a te ízlésed bűnszar (ennek ékes bizonyítékait sokszor lehet látni a kommentjeidben). Én inkább az Elysium-ot untam halálra, emlékszem, pedig imádom a science fiction-t.
  • ZenMillitia #3
    bunszar az te vagy, az izleseddel egyutt. te szerencsetlen nyomorek.
  • molnibalage83 #2
    A Chappie egy bűnszar film volt, az E. éppenhogy nézhető, de összeségében az is elég haramtos. A D9 óta nem csinált értékelhetőt.