Szekeres Viktor

Nem lett rossz az Alien: Covenant

Kijött Ridley Scott új filmjének első kritikái.

Nincsenek elájulva a kritikusok az Alien: Covenanttől, azonban ez nem jelenti azt, hogy rossz kritikákat kapna a film, mindössze az okozhat csalódást, hogy most már biztosra vehetjük, hogy nem lett zseniális. Az első kritikák befutása után (a RottenTomatoes oldalon már több, mint 70 érhető el) azt állapíthatjuk meg, hogy csak minden negyedik lett negatív előjelű (74%-os mutató), ami minden bizonnyal nem fogja lelkesíteni azokat, akik a Prometheusban csalódtak, hisz az a film nagyjából hasonló, 72%-os RT-értéket produkált.

A kritikusok úgy látják, hogy a film teljes mértékben elfogadható lett és viszonylag feszült, sőt, ami nagy dolog, hogy kellőképpen jelen van benne a nosztalgia is. Azonban az újdonságok és a meglepetések hiánya mindenképp negatívumnak tekinthető. Hogy mennyire éreztek ezúttal rá a kritikusok, azt itthon május 18-tól dönthetjük el a mozikban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #7
    megnéztem. Látványos az tény. De komolyan: hogyan lehet 2x is ugyan azt a marhaságot elkövetni? Értem ez alatt:
    Prometheus: leszállnak, bemennek abba az űrhajóba és megállapítják, hogy a levegő összetétele azonos a földi levegővel. Sisak levéve. Vírusok és egyéb bacik? Senkit nem érdekel. Be is szopták
    Alien: leszállnak. Levegő összetétele azonos a földi levegővel. Vírusok és egyéb bacik? Senkit nem érdekel. Sisak levéve. Be is szopták.
    De komolyan, ennyire sötét a rendező?
    Mondjuk az is érdekes lesz, hogy miképpen fogják majd azt megmagyarázni, hogy 19 évvel az Alien elött az idegenek kb. pár óra alatt kifejlődnek a testben ua. az Alien filmben azért 1-2 nap kellett neki...
    Ja: és most sem kaptam magyarázatot arra, hogy hogyan is került az idegen vas az lv426-ra... Miért akarták az idegenek kiirtani az embert stb..
    Látványban nincs hiány, akár csak a Prometheusban. De a többi az eléggé elnagyolt akár csak a Prometheusban.
  • Zoliz #6
    Na megnéztem kamerásan és kellemesen csalódtam a film első fele, egyszerre eredeti, dinamikus és nosztalgikus. Nem is értem, hogyan képes a 80 éves Ridley Scott ilyen tempójú filmet rendezni, de érződik rajtam hogy ő alkotta az első Alien filemt a 70-es évek végén.
  • Zoliz #5
    Érdemes megnézni ezt a filmet moziban vagy elég a kamerás torrent fájl?

    A Bolygó Neve Halál óta úgysem tudnak jobb Alien filmet késziteni, hiszen az Cameron ez meg csak Nyolcadik utas Ridley Scott alkotása, 1 középkategóriássá öregedett rendezőé, aki amúgyse hal éhen, mert a hülyék úgyis elmennek moziba és megveszim a drága jegyet.
  • Wittgen #4
    "kellőképpen jelen van benne a nosztalgia is"
    Ilyen címen adják el a régebbi részekből való ötletszerzéseket. Lásd SW:Ébredő Erő.

    Azért a nosztalgiafaktornak azt eladni, hogy komplett jeleneteket ctrlC+ctrlV után más szereplőkkel előadják...majd meglátjuk.
  • zsozso29 #3
    jaj már alig várom hogy lássam
  • NEXUS6 #2
    Először még minden filmje jó volt, aztán minden második aztán, hamadik....aztán már jó régen csinált normális filmet.

    Egy gondom van vele, hogy láthatólag kurvára nem érdeklik valójában az emberek.
  • Ender Wiggin #1
    Van még olyan naív ember, aki zseniálisat vár Scott-tól? Csinált féltucat jó filmet, de jó régen.