Szekeres Viktor

Itthon sem érdekelt sok embert az új Szökés

Magyarországon sincs Prison Break-láz.

A TV2 Csoport ugyan közleménye tanúsága szerint büszke a sorozat nézettségére, de a Prime-on egyrészt nem nehéz az átlagos alacsony számoknál jobb nézettséget produkálni, másrészt pedig a kódolatlanságnak köszönhetően eleve nagyobb volt az elérése az adónak.

Csütörtök este ettől még korrekt eredményt ért el a Prime, mely a negyedik legnézettebb kábelcsatorna lett A szökés idősávjában, a 18-59-es célcsoportban. Ebben, a TV2 által preferált korosztályban a tévénézők 4,2 %-a volt kíváncsi a népszerű sorozat legújabb részére, ami azt jelentette, hogy két és félszer többen nézték a Szökés idejében a Prime csatornát, mint egy átlagos estén. Ez természetesen még mindig azt jelenti, hogy a 18-49 évesek között nem volt százezer nézője sem a sorozatnak, ellentétben például a Tv2-n mostanság igen gyatrán teljesítő NCIS-szel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaliBoy #6
    Ahogy a cikkben, úgy Te is megfeledkezel egy nagyon fontos dologról. Magyarországon a Prime-on megy a sorozat, ami egyelőre a kevésbé nézett csatornák között van. (ráadásul valószínűleg több kábeltársaságnál magasabb csomagban van csak benne)

    Éppen ezért elég maflaság az RTL-en futó Mi ki falunkkal összehasonlítani, ami az ország vezető és legnézettebb csatornája, ráadásul a földfelszíni vételben szabadon fogható.
  • BaliBoy #5
    Viszont az ilyen felméréseket általában az olyan cégek csinálják mint a Nielsen, akik kimondottan TV-zési szokásokat vizsgálnak. Már pedig ők nem olyan embereket válogatnak össze, akik nem a TV-ben nézik a sorozatot. Persze az is lehet, hogy már a streaminget is mérik. Ebben az esetben meg főleg pontos az adat.

    Hozzáteszem, én tegnap délután néztem meg az első két részt az új évadból és nekem nagyon tetszett. Alig várom a következő részt!
  • kalapos01 #4
    De tényleg, annyira égő lehet, hogy valaki ilyesmivel röhögteti ki magát.

    " A többség manapság már nem tv-ben nézi a sorozatokat! "

    Lássuk csak, ha a Dr. Csontot 700 ezren nézik a tévében, A mi kis falunkat pedig 1 millióan, akkor vajon hányan nézhetik ezeket a sorozatok, ha csupán a kisebbségről van szó?

    És ha a Szökést látták a tévében 230 ezeren, akkor te komolyan azt mondod, hogy 300 ezer jó magyar ember (vagy 500 ezer?) letöltötte és megnézte? Ezt a marhaságot sima letöltési meg feliratos statisztikával is cáfolni lehetne.

    (Vicces világ lehet, amiben nem élnek 50 éven fölöttiek, falusiak, számítógépanalfabéták és jómunkásemberek, akik hazaérve dögfáradtan nem a tévé elé huppannak le, hanem begubóznak a számítógép elé.)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2017.04.15. 09:00:11
  • kalapos01 #3
    "Szóval egyáltalán nem mérvadó az ilyen tv-s felmérés! "

    A tévés felmérés nem érvadó, de morguldae feltevése igen? Értem. Mindenki választhat, hogy melyiknek hisz.
  • morguldae #2
    Szerintem meg érdekli az embereket. A többség manapság már nem tv-ben nézi a sorozatokat! Szóval egyáltalán nem mérvadó az ilyen tv-s felmérés!
  • Jawarider #1
    Attól félek a szökés mellett menekülés lesz a fő cselekmény...