Szekeres Viktor

Legalább 60 millió dolláros gigabukta lesz a Ghost In The Shell-film

Már most veszteségről beszélnek a Ghost In The Shell kapcsán.

Alig egy hete került mozikba az élőszereplős Ghost In The Shell.mozifilm, és már most arról szól a közbeszéd, hogy mekkora veszteséget kell majd benyelnie a Paramount stúdiónak. Mindez pedig azért bír hírértékkel, mert manapság azért a legtöbb mozifilmet sikerül pluszosan kihozni. Péntek reggelig a film Amerikában 23, a világ többi részén pedig 51 millió dollár bevételt hozott.

Elemzők szerint összességében belföldön 50 millióig juthat el az akciómozi, míg világviszonylatban 150 millióig, amivel szemben 250 millió dollár állna, mint összesített marketinges és gyártási költség. Még akkor is ennyivel érdemes egyébként számolni, ha egyes források szerint a Ghost in The Shell nem a bejelentett 110 millió dollárból készült, hanem inkább 180 millió körül volt a végső költségvetése. Ekkor már természetesen nem 60, hanem már 100 millió körül veszteségről lenne szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #11
    Elvileg senki nem lát a jövőbe, hogy bukta lesz-e az majd kiderül. De nem annyira valószínű szerintem. A többség amúgy is csak már torrenten néz filmeket... Át kéne már gondolni ezt a pénz dolgot! A pénz alapú világ jó ideje csak haldoklik. Alapjövedelmet mindenkinek, és akkor senkit sem érdekel majd, hogy mennyit fektettek bele valamibe és mennyi jött vissza belőle!... Jól él mindenki, hát nem tök mindegy?...
  • Talley #10
    Csak úgy kiváncsiságból (nem kötözködés), de szerinted min kellett gondolkodni a filmen olyan sokat?
  • Malachit #9
    Múlthét szombaton néztem Plázában (mivel csak ott megy), ami túl van az 1 héten és több mint féltermes telítettségűnek tűnt az előadás. Ha jól emlékszem 12 soros volt a terem és a harmadikban is ültek. Igaz nem a legnagyobb teremben ment, de nem is olyan volt, mint ált. 1+ héttel az átlag filmek, hogy 2-5 nézőt látok a teremben összesen.
  • Wittgen #8
    Nos, igen.
  • Zsoltee_a_bator #7
    Azert kicsit tul is lett higitva. Igy utolag okoskodva - mivel bukta lett - meg lehetett volna celozni az anime szintjet.
  • Ender Wiggin #6
    Már biztos sokan írták, de bizony a filmek anyagi sikere az első hétvégén áll vagy bukik. Utána óriási mértékben visszaesik a bejövő pénz, tehát kvázi a bekerülési összeg nagy hányadát ekkor kell összeszedni. Ahol ez nem jön össze, ott mindig bukás van. A "hülye amcsik" megjegyzésed lehet, hogy áll, de majd kiderül, hogy a világ többi részén jobban értik-e...
  • syn7h37ic #5
    Megint egy olyan film, ami túl magas az amcsi intelligencia szintnek. Mivel gondolkodni is kell benne, amit ott képtelenek. Ezért van a halálos iramból már 8 rész. Agyatlan fos kell a népnek, nem intelligens film.
    A másik, hogy egy héttel a premier után kijelenteni, hogy bukta... el is higgyem mi?
    A film pedig zseniális!
    Utoljára szerkesztette: syn7h37ic, 2017.04.09. 23:31:42
  • yesname #4
    Meg is érdemlik.
  • Tikal #3
    úgy se tanulnak belőle...
  • Jagdgeschwader #2
    Ma néztem meg másodjára...