Szekeres Viktor

Csalódás az Alien: Covenant új előzetese?

Megérkezett az új Alien: Covenant-előzetes.

Csalódás az új el?zetes?
  • Igen.
  • Nem.
  • Nem tudom, nem spoilerezem el magamnak a filmek.
Újabb előzetest kapott a Prometheus túlélő szereplőit felvonultató Alien: Covenant, mely története szoros kapcsolatban fog állni az 1979-es A nyolcadik utas: a Haláléval (Alien). A helyszíne egy elhagyott bolygó lesz a galaxis egy távoli sarkában, melyet a Covenant nevű gyarmatosító űrhajó fedez fel, s melyet első pillantásra paradicsomnak vélnek. Azonban a valóságban egy sötét és veszélyes világról van szó.


A filmben szerepelni fog a közönségkedvenc Prometheusból a Michael Fassbender által alakított David nevű android, és az előzetes információk szerint Noomi Rapace karaktere is fel fog tűnni egy kis időre. A Ridley Scott által rendezett előző rész 2012-ben Amerikában 126, a világ többi országában pedig 277 millió dollárt kaszált, és az IMDb-n a harmadik legjobb osztályzatot kapó Alien-filmként van számon tartva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #39
    Van az is meg buzik is, meg feka feher paros.... van itt minden... ez a divat...
  • scagnetti #38
    Mondhatsz bármit, akkor is nagyon klikkvadász a cím, kedves cikkíró!
  • CairoJack #37
    De mitől lenne csalódás? Utal rá bármi? Honnan jött az ötlet? Ennyi erővel minden cikkel lehetne így kezdeni.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2017.03.05. 01:55:06
  • kalapos01 #36
    A cím ott van a cikkben, abban is felteszik a kérdést, lehet szavazni, hogy csalódás-e. Nem tudom, mi másra utalhatna. Azon kívül, hogy van új előzetes.
  • kalapos01 #35
    "Látványos, van benne puska, nő, szörny, akció, mi kell még. "

    Férfi nem is kell bele?
  • CairoJack #34
    BPlusz.
    Nem is értem ezt a cikket. Mitől lenne csalódás? Legalább az SG cikkíró írta volna le, hogy milyen szempontból csalódás. Tele van az internet csalódott hangokkal? Vagy a stúdiók csalódtak? Vagy maga a cikk írója? Én még ez utóbbit is el tudom fogadni, de hogy egy kérdéssel ráutalunk valamire, amiről még szót sem ejtünk a cikkben, az kemény.
    Ez most olyan, mintha írnék egy cikket Margot Robbie-ról, meg a pasijáról, és az lenne a szalagcím, hogy "Megdugtam Margot Robbie-t?".
    Aztán szót se ejtek többet a témáról.

    Értem én, hogy kell a clickbait cím, de ez már feszegeti az etikusság határát, mi több akár a hírnévrontást is kimeríti.

    Hogy on topik is legyen: nem voltam oda az előző filmért, de nem volt rossz, ez sem lesz szvsz nagy durranás, de mint azon is, ezen is jól fogok szórakozni, biztos le fog kötni a maga 2 órájára, részemről azért várós.
    Amúgy meg kb. megfelel a mai követelményeknek. Látványos, van benne puska, nő, szörny, akció, mi kell még.
  • NEXUS6 #33
    Szerintem te valami rendezői változatot nézhettél, mert hogy nem ua. filmet láttuk az tutti!
    XD
  • NEXUS6 #32
    +1
    :D

    Az első Alien film egy nagyszerűen összerakott jókis űrhorror volt. Tegyük hozzá, hogy annyira nem volt újdonság, mert az 50-es/60-as években kb ez volt a Sci-Fi.

    Amiben mérföldkő volt, az a technikai igényesség, az, hogy egy hihető környezetet teremtettek, életszerű figurákkal. A főhősök egyszerű "űrkamionosok" voltak, a jövő átlagemberei. És a filmben végül csupán "csak" az életükért, és nem valami kozmikus összeesküvés megakadályozásáért küzdöttek.

    Az összes elem, ezt a célt szolgálta, hogy ezt az atmoszférát megteremtsék. A lerobbant benzinkútra emlékeztető űrhajó, az űrhajósok életének bemutatása (kajálós jelenet). Az üldözés sem kinn az űrben lebegve, vagy egy idegen bolygó felszínén történt, ami az átlag nézőnek túl elvont környezet, hanem egy többé kevésbé ismerős helyen, ami más horrorfilmeknél egy ház pincéje, sötét sarkokkal, csövekkel, szar világítással.
    Az élien sem valami halálsugárral felszerelt szuper űrlord volt, hanem gyakorlatilag egy roppant kellemetlen fertőzés. Szintén ismerős, de ahogy mutatták az akkori látványvilágban döbbenetes volt. A városi legenda szerint ott állt a mentő a mozi előtt. Engem is tizenéves tökösként, csak valami nagyon vidéki kultúrházból átalakított moziba, már kb egy évvel a bemutató után engedtek be, mert komolyan vették a korhatárt. Amikor már persze mindenki minden részletet elmesélt róla, talán ezért nem kaptam sokkot, amikor először láttam :D

    Na és kb ennyi.

    Az a gond, hogy ebből az egyszerű moziból aztán a különböző rendezők/forgatókönyvírók elkezdtek valami NatGeós kozmikus összeesküvéselméletet szőni, de nem léptek tovább, nem csináltak más stílusú filmet, amit egy más szintű sztori megkövetelt volna, hanem elkezdték ismételni az első rész ott jól működő motívumait. Megérkezés, hatalmas űrhajó bemutatása, hibernálóból kiszállás, kötelező kaja, idegen űrhajóroncs megtalálása, arctámadás, rohangálás a folyosókon, aztán űrbelökés. Ezekből úgy tűnik, ebben az "új" filmben is lesz vagy 3-4 a tréler alapján, de inkább mind.

    A Prométeusszal, ami tényleg szakítani próbált az első film örökségével az volt a gond, hogy egész egyszerűen egy szar film volt. Logikátlan, ami egy TUDOMÁNYOS-fantasztikus filmnél több mint ciki. Túl sokat akart markolni, volt ott zombis jelenet, meg a szokásos vállalati összeesküvés, valami ősasztronautás hülyeséget is bele akartak tenni. És az egészre ráült Scott übermensch mániája, az albínó srác akár lehetett volna egy replikáns a Szárnyas fejvadászból.

    Lehetett volna akár jó filmet csinálni belőle, nem sikerült. Itt is hiányzott egy jó forgatókönyv író, aki ezeket az elemeket fogyasztható mixszé állítja össze, de Scott túl szabad kezet kapott, ő művésziebb rendező és csak vergődött ebben a technodzsungelben. Nem szeretem Cameront, de ebből önállóan ő tudott valamit kihozni. Az Aliens-szel megmutatta anno, ő mozog otthonosan ebben a világban, rá kellett volna bízni a folytatást. Persze ő meg el van foglalva az Avatar 2-9-ig részek rendezésével. Amiből lehet, hogy soha nem lesz semmi. Mert az általa teremtett 3D mánia kezd lecsengeni, és lehet, hogy nem sok aktualitása van egy indiántörzs sztori folytatásának manapság, amikor ez a Rousseau-i vissza a természetbe méregzöld mánia is kezd visszaszorulni.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.03.04. 11:03:19
  • A1274815 #31
    Nekem a Prometheus-sal a következő gondjaim voltak:

    - Totál elszált áltudományos blablák
    - A csillagrendszer nevetséges felfedezése
    - Az állítólagos tudosok iszonyat hülyék voltak és unszimpatikusak
    - Az űrhajóban normálisan nem lehetett közlekedni a sok giccstől ami a padlóra volt röggzítve
    - Az Engineer irracionális viselkedése
  • HyBrIDNyLA #30
    Amennyire szerettem ezt a franchise-t, már annyira nem tetszik, pedig én az eredeti könyveken és képregényeken nőttem fel, ahol a space jockey-nek semmi köze nem volt az engineer-ekhez. Az alieneknek van otthon planétájuk, ahol nem ők a csúcsragadozók. Ez egy teljesen új irányvonal. A HC rajongók szerintem csalódottak. Éles párhuzamot lehet vonni a Terminátorral. 1. jó; 2 ultraszuper -főleg a rendezői verzió- 3. elmegy 4. alakul 5. már a fene se érti..
    Utoljára szerkesztette: HyBrIDNyLA, 2017.03.04. 05:29:22