Szekeres Viktor

Arany Málna-díj: 2016 legpocsékabb mozis teljesítményei

Egy ócska propagandafilm tarolt a legrosszabb filmek között, a Batman Superman ellen és A függetlenség napja 2 készítői így fellélegezhettek.

Láttad a Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Partyt?
 • Nem.
 • Nem, de mindenképp megnézem.
Az idei Oscar-gála előestéjén 37. alkalommal került kiosztásra a legrosszabb filmeknek és legpocsékabb filmes teljesítményeknek járó The Golden Raspberry Awards (röviden: Razzies), azaz az Arany Málna-díj. Természetesen nem egy komoly díjról van szó, hiszen míg az Oscart az amerikai filmes akadémia tagja ítélik oda az általuk arra érdemesnek tartottaknak (a szervezet tagságát rengeteg színész, rendező és egyéb filmes alkotja), addig az Arany Málnára jóformán az szavaz, aki akar (a tagság olcsón megvásárolható), a filmeket még megnézni sem kötelező.


Pár évvel ezelőtt többször is előfordult, hogy az Arany Málna egy filmet "pécézett ki" magának és szórta meg díjakkal, de az elmúlt két évben, annak ellenére, hogy akadt "nagy nyertes", több film is kiemelésre került. Tavaly például A szürke ötven árnyalata kapta a legtöbb díjat, de a Fantasztikus Négyes is erős jelenléttel bírt, ráadásul a két film megosztva kapta a főkategóriás elsőséget. Idén, bár Batman és Superman sem hagyta magát, a fő díjazott egyértelműen a Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party volt. Ugyan mindkét film 4 elismerést kapott, de a fő kategóriákat (film, színészek, rendező) az utóbbi húzta be.

Aki látta a propagandafilmet (ami valóban az, szemben azon alkotásokkal, amiknek a propagandához semmi közül, csupán a kritikusaik annak nevezik őket, mert így kezelik frusztrációjukat, hogy nem feltétlenül értenek egyet az azokban ábrázoltakkal), illetve annak egyes részeit, az pontosan tudja, hogy miért e díj. Valahol szomorú, hogy a közel sem egyszerű témáról csak ennyire futotta. Azt, hogy a Batman Superman ellenében miért került kiemelésre, nem kell ragoznunk, aki látta, az pontosan tudja.

Mivel a kiemelt film nem nagyon tartalmazott semmilyen mellékszereplői alakítást, ezért a jobb sorsra érdemes színészeket ezúttal más filmekből válogatták ki. Kristen Wiig a Zoolander 2-ért kapott Arany Málnát (rosszkor volt rossz helyen?), míg Jesse Eisenberg díja inkább a castingosok kritikája, illetve a rendezőé, hiszen a színész valószínűleg mindent megtett, hogy Zack Snyder instrukcióinak megfeleljen.


Láttad a Batman vs. Supermant?
 • Sajnos igen.
 • Szerencsére előre tudtam, hogy nem érdemes.
Ismét megtalálható volt a díjak között egy pozitívabb hangvételű elismerés is, mely révén olyan korábbi "díjazottakat" emelnek ki, akik sikeresen revideálták magukat. Most ezt a díjat Mel Gibson kapta, aki 2014-ben legrosszabb mellékszereplőként volt jelölve, idén pedig rendezői Oscarra esélyes.

A jelöltek teljes névsorát itt tettük közzé, íme a díjazottak.

Legrosszabb film: Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party
Legrosszabb színész főszerepben: Dinesh D’Souza / Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party
Legrosszabb színésznő főszerepben: Becky Turner / Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party
Legrosszabb színész mellékszerepben: Jesse Eisenberg / Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Legrosszabb színésznő mellékszerepben: Kristen Wiig / Zoolander No. 2
Legrosszabb rendező: Dinesh D’Souza és Bruce Schooley / Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party
Legrosszabb forgatókönyv: Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Legrosszabb párosítás: Ben Affleck és Henry Cavill /Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Legrosszabb előzményfilm, feldolgozás, koppintás vagy folytatás: Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zetortraktor #7
  És mondod ezt, hogy megnézted a filmet, amit mindkét oldal rettenetesen gáznak és amatőrnek talál. arról nem is beszélve, hogy doku. Nem kell minden mögött összeesküvést sejteni. Ami szar, az szar.

  " Ezzel a mostanival viszont egy gond van, hogy a demokratákat támadja. "

  Mármint amellett, amit te is leírsz az első mondatodban, hogy szar.

 • Zombee #6
  A BvS egyáltalán nem rossz film, a Suicide Squad ezerszer rosszabb. Előbbit moziban láttam, meg egyszer otthon, teljesen élvezhető. Luthor karakterét kár kritizálni, az a többi filmben is kretén volt, Gene Hackman különösen.

  Aki tényleg harmatgyenge volt, az Jared Leto Jokerként.
 • NEXUS6 #5
  A Hillary’s America valszeg nem rosszabb, mint a demokratákhoz közel álló, és Oscar nyertes Moore által megszült "dokumentum" filmek, vagy a nagy GW "környezetvédő" filmek. Ua. műfaj: hogy csináljunk féligazságok összedobálásával összeesküvés elméleteket és konklúzióként, mint a főgonosz megjelölésével az aktuális elnökválasztás során támadjuk direktbe a republikánusokat.

  Ezzel a mostanival viszont egy gond van, hogy a demokratákat támadja.
  XD
 • Ender Wiggin #4
  A BvS-ben két dolog volt gáz: Superman és WW karaktere. Affleckkel semmi baj nem volt. De a forgatőkönyv égbekiáltóan szarra sikerült a Marthával együtt...
 • bakkerman #3
  Erősen túlzás azért ennyire lehúzni a BvsS-t,tény hogy nem kiemelkedő a szuperhősös filmek táborában,sőt vannak nála jobb filmek is ebben a témában,de bőven nézhető és egyszeri nézésre szórakoztató volt,legalábbis szerintem. Jesse Eisenberg lehúzását se értem,mit vártak tőle a kritikusok egy ilyen szerepnél?? Jared Leto se hozott akkora húdenagy performanszt,sőt a karakteréhez képest szerintem gyengén játszott,nem tudta megütni Joker szintjét. Nálam inkább ő a málnás mint Eisenberg
  Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.02.28. 11:05:48
 • 0sm #2
  Nekem is elment egynek.
  Nem kerestem benne méllyenszántó gondolatokat - arra ott a Black mirror - kikapcsolódásnak (meló utáni zombulást értek ezalatt) pont jó volt.
  Inkább 100x ez a film, mint két perc bármelyik tetves kereskedelmi tv műsorából.
 • Cat #1
  Kövezzetek meg, szerintem a Batman Superman ellen kifejezetten nem volt rossz, türhető történetet kalapáltak össze és pozitívan csalódtam Ben Affleckben.