Szekeres Viktor

18+: Brutális zombifilm kapott előzetest

A koreaiak mutatják meg Amerikának, hogyan kell zombifilmet készíteni.

A zombifilmek rajongói minden bizonnyal már nagyon várják, hogy láthassák a koreai Train To Busan (Busanhaeng) című horrort, melyben Dél-Koreában szabadul el egy zombivírus, a történet pedig egy Szöul-Busan vonalon közlekedő vonatban játszódik, mely utasainak meg kell küzdenie az élőhalottakkal. A kritikák szerint nagyon pörgős, kifejezetten erőszakos és remek hangokkal rendelkező alkotás májusban a cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be, majd július 20-án hazájában is megvolt a széles körű premierje, hogy aztán pár nappal később Amerikában is bemutatkozhasson. Azóta már több ország mozijai is műsorukra vették, de Európába csak augusztus 17-én fog eljutni, amikor is a franciáknál debütál.


A Gong Yoo főszereplésével készült keménykedés Koreában rekordokat döntött, de Amerikában is kifejezetten jól muzsikál, hiszen mindössze 27 moziban alig két hét alatt majdnem 1 millió dolláros bevételt ért el. A siker egyik fő letéteményese a rendező (és egyben forgatókönyvíró) Sang-ho Yeon, akitől itthon korábban csak a Disznók királyát láthattuk pár éve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    azért én nem lennék annyira biztos ebben, hogy cgi mentes a film. Vagy a bemutató az volt.
    Ha jól emléxem a youtube-on találtam még anno egy videót aminek a címe az volt, hogy world without greenbox. Érdekes volt. Egy közönséges utcai jelent is tele van zöld háttérrel amire majd megy a cgi grafika. Volt olyan felvétel is amit egy teljesen zöld szobában vettek és, ua. a jelenet egy utcai jelent volt, hogy a kis csaj kijön az épületből és neki megy a buszmegálló üveg hátfalának. Ennyi. Ezt bármelyik utcában felvehették volna. Szóval ma már nagyon kevés olyan filmet fogsz látni amiben nincs cgi. Lehet, hogy csak egy virág van megrajzolva. Vagy az a templom nem is ott van, ahol a filmben látod. Vagy csak simán berajzolnak még 10 autót utcára mert a dramaturgia ezt kívánja. Soha nem fogod észrevenni a cgi-t. Esetleg az ember maszkolva van vele. Na nem úgy mint az Avatar v. a Karib tenger kalózai, hanem mint pl. Benjamin Button külön életében Brad Pit

    Ettől függetlenül: szerintem egy hót átlagos zombis hentelős film lesz. Semmi extra. Z War kb. ilyen. Itt annyi a csavar, hogy egy vonatban lesz a pity-puty. A Z Warban meg egy repülőn volt.
  • oritomi #3
    Érdekes,hogy ilyen jó minőségű előzetest nem látni az amcsiknál.Ezt értem a videó minőségre és tartalomra is.Főleg hogy minimális CGI van benne ez kólön jó pont.Az amcsi filmekben már hányok attól hogy minden cgi...egy helikoptert se képesek kibérelni hanem megcsinálják szgépel.Szánalmas.A sztory ugye sablon,mint minden manapság de azért lehet egy üde színfolt a sok kommersz között
  • Zombee #2
    Hazájában nagyon nagy siker milliós nézettséggel. Persze ebből aligha következik, hogy Amerikában tanulni kéne tőlük. Engem az előzetes egyáltalán nem győzött meg.
  • Dynamic #1
    A trailer alapján nem értem mit mutatnak meg Amerikának? A Z világháború hömpölygő zombifolyamát koppintja, az is kissé vérszegényebben.